Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bromsbackar & Pads

Bromsklossar och trampdynor är viktiga komponenter i system fordonsbromsen. Ungefär hälften av alla biltillverkare använder fortfarande trumma stil bromsar för bakhjulen. Konstant friktionen orsakar skor och kuddar att bära ut, så de måste inspekteras och ändras när de visar tecken på stort slitage. Även service skivbromsar fram är ganska lätt, kan bakre bromstrummor vara svårt utan specialverktyg gjorda speciellt för dem. Saker du behöver Hus Till skor:
rörtång
Jack
Hammer
Bromsfjäder borttagningsverktyg
hållarklämman Tool Review Skruvmejsel
Bromsrengöringsmedel
Nondrying silikon broms Lube Hus Till Pads:
Insexnyckel
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
bromsbackar
1

Lossa bakre hjulmuttrar lug, jack upp bilen och ta av däcket. Arbetet med endast ett hjul i taget. Den bromstrumma bör glida bort ganska lätt efter utslagning den yttre kanten av trumman med en hammare för att lossa den. När trumman är avstängd, kommer du att se de högra och vänstra bromsbackarna som måste avlägsnas på endera sidan av bromsen montering, hålls samman på toppen av returfjädern. Använda fjäder borttagningsverktyg, ta av returfjädern ligger precis nedanför cylindern vid den övre delen av hjulet. Detta är den första av tre fjädrar som behöver tas bort bromsbackarna.
2

Ta av den andra fjädern från bromsbackarna, en som förenar dem tillsammans i botten, med hjälp av fjädern borttagning verktyg. Sedan, med hjälp av verktyget hållarklämman, ta bort hållaren clips som håller skorna på hjulet församling. Twist klippet verktyget moturs för att lossa och ta bort klippen, finns på varje bromsback, halvvägs mellan toppen och botten av skon. Håll hållaren klipp och fjädrar åt sidan för nu att använda de nya bromsbackarna.
3

Dra bromsbackarna utåt från axeln och ta bort dem från hjulet. Den tredje och sista våren, broms justering, kan nu tas bort skorna och lägga undan med de andra. Koppla nödbromsen från höger bromsvajer genom att bända upp på ringen som håller skon på nödbromsen armen med hjälp av en skruvmejsel. Kontrollera broms trumman mot specifikationerna i instruktionsboken och har den återuppstått om det behövs. En bromstrumma kan återuppstått flera gånger innan han byttes ut. Kontrollera med en certifierad broms mekaniker för mer information.
4

Spray bromsrengöringsmedel på alla synliga ytor att eliminera caked-på bromsdamm. Ansök nondrying glidmedel silikon bromsen till de sex kontaktpunkter göras om tre uppsättningar av fjädrar röra hjulet församling, de slitagemärken är klart synliga
5

in stiftet från nödbromsen armen till. ny rätt bromsback. Fäst justeraren våren till både nya skor och dra isär dem för att passa runt axeln. Skruva i hållaren klipp för både skor, använd sedan verktyget våren borttagning att byta fjädern i botten av skor och returfjäder upptill. Addera Bromsbelägg
6

Lossa de främre muttrarna, jack upp bilen och avsluta lyfter framhjulet. Skivan och bromskaliperenheten syns när däcket har avlägsnats. Använd insexnyckeln för att lossa bromsok bultar. Bromsok bultar vid monteringen finns normalt på baksidan av bromskaliperenheten, en på toppen av bromsok mekanismen och en på undersidan. Ta bort skruvarna moturs. Konsultera din instruktionsbok för korrekt storlek bulten.
7

Lyft bromskolven bromsok från resten av bromskaliperenheten och inspektera den för läckage. Ställ bromsok bromskolven åt sidan för nu, var försiktig så du inte skadar tryckslang fäst vid den. Skivan, eller rötor, är synlig genom Calipermekanismen som finns kvar på hjulaggregatet. Bromsbeläggen är också synliga, på vardera sidan av rotorn.
8

Ta bort de gamla bromsbeläggen och behåll slammerförhindrande anordning för den nya uppsättningen av dynor. Den anti-skallra enheten är helt enkelt en stödram som klipp på dynorna. Kontrollera rotorn för onormalt slitage mönster och ha det visade om det behövs. Detta är en slipprocess, liknande trumma resurfacing, som återställer rotorn i driftsdugligt skick, och kan utföras flera gånger innan rotorn behöver bytas. Rådfråga en certifierade bromsen mekaniker för mer information.
9

Tryck kolven öppet på bromsen kolvsok med C-clamp, återigen var noga med att inte skada tryckslangen. Placera ena sidan av C-klämman på kolven, med hjälp av en gammal pad för att skydda den och lägg den andra sidan av C-klämman utanför kolvsok, vrida klämman tills kolven är helt nedtryckt.

10

Fäst slammerförhindrande hårdvara på de nya dynorna och montera dynorna i bromskaliperenheten, sedan ersätta kolvsok över dynorna. Applicera en liten mängd av broms lube till varje bromsok montering bolt att bromsok enheten glider fritt. Skruva fast bromskolven bromsok på bromskaliperenheten. Var noga med att bromskaliperenheten glider fram och tillbaka som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58162.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.