Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en 2003 GMC Savana 2500

De broms rotorer på din 2003 GMC Savana 2500 är konstruerade för att tåla hög värme från bromsbeläggen tillämpas på sidorna av rotorerna. Rotorerna tur som hjulen snurrar. När bromspedalen trampas ner, komprimera bromsbeläggen till planskikten av broms rotorer. Detta är den process som stannar fordonet. När bromsbeläggen slits ner till stiften Förslitningsindikator kan rotorerna skadas och spårförsedda. Byt broms rotorer omedelbart när det finns stora spår på vänd av rotorn. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
bilen stå
brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet uttag
bungee rep
platt skruvmejsel
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 2003 GMC Savana 2500 på en plan yta och dra åt handbromsen.

2

Lossa muttrarna från framsidan förarsidan hjul med däck verktyg eller en rörtång.
3

Lossa muttrarna från passagerarsidan fram hjul med däck verktyg.
4

Placera en domkraft under framsidan av 2003 GMC Savana 2500. Se till att uttaget är under den främre tvärstaget på undersidan av motorn. Jack the Savana upp i luften och säkra den med pallbockar. Sänk Savana på toppen av läktaren, lämnar uttaget på plats.
5

Avlägsna muttrarna från framsidan förarsidan hjul. Dra av hjulet och placera den nära framsidan av van.
6

Lokalisera öppningen på toppen av bromsoket monterad på sidan av bromsskivan. Skjut ett spett i öppningen och bänd den yttre bromsbelägg mot baksidan av bromsok att lossa bromsbelägg grepp på bromsskivan. Detta kommer också att göra det möjligt för bromsoket för att passa in på den nya bromsskivan.
7

Leta upp bultar på baksidan av bromsok. Tjockleken har två fästbultarna, en på ovansidan av bromsok och en på undersidan. Skruva loss de två skruvarna med en 1/2-tums enhet ratchet och en socket. Dra åt bultarna ut och placera dem på marken.
8

Dra tjocklek av av rotorn genom att plocka upp botten av bromsok fram till toppen av det kommer ut av rotorn. Sedan hänga bromsok på en närliggande styrning komponent med ett bungee rep.
9

Lokalisera de två skruvarna på framsidan av bromsrotorn. Ta bort de två skruvarna med en platt skruvmejsel. Knacka på baksidan av bromsrotorn tills det löser upp från hjulnavet. Dra bromsrotor rakt ut på hjulnavet.
10

Skjut den nya bromsen rotorn på hjulnavet. Rikta in de två skruvhålen och installera skruvarna med platt skruvmejsel. Sätt tillbaka bromsoket och hjulet. Dra åt båda komponenterna ner snäva.
11

Utför steg 5 till 10 för att byta rotorerna på passagerarsidan fram, passagerarsidan bak och förarsidan baktill på 2003 GMC Savana 2500.

12

Dra runt motorn och pumpa bromspedalen några gånger till sittplats bromsbeläggen till de nya broms rotorer. Stäng av motorn. Jack the 2003 GMC Savana 2500 säkerhetskopiera och ta bort läktaren. Sänk Savana tillbaka till marken och dra domkraften ut från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58140.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.