Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är en Huvudbromscylinder?

Huvudcylindern omvandlar kraften en förare gäller en bromspedal till hydraultrycket i ett dubbelt bromssystem. Moderna bilar har en dubbel huvudcylinder, vilket innebär att det finns ett särskilt avsnitt för de främre och bakre bromsarna, även om båda finns i en enda enhet. Mästare Cylinder i moderna bilar

Äldre bilar hade huvudcylindrar med en kolv för att rymma alla fyra bromsarna. Aktuella säkerhet lagar har gjort dessa föråldrade, enligt Puhn. Dessa finns nu endast på tävlingsbilar. Dagens moderna bilar använder tandem huvudcylindrarna med två kolvar, och varje avsnitt fungerar en enda cylinder. Enligt Puhn är kolven närmast bromspedalen den primära kolven, som vanligtvis driver de främre bromsarna och den andra kallas den sekundära kolven, som driver de bakre bromsarna. Addera styrning

Enligt "High-Performance Brake Systems," av James Walker, Jr, den enklaste huvudcylinder designen "använder en enda kolv verkar mot en vätskefylld hålighet i en bearbetad kropp." Som en del av ett hydrauliskt bromssystem, när förarens fot slår bromsen, förflyttar kolven framåt i huvudcylindern med en tryckstång fäst på bromspedalen. I den enklaste form, är vätskan trycks sedan ut ur huvudcylindern i bromsledningen till bromsok och mot bromsbelägget för att stoppa bilen.
Reservoir

Huvudcylindern består av en hydraulvätsketank vanligtvis direkt ovanför kolven, enligt "Brake Handbook" av Fred Puhn. Inuti behållaren finns det två hål, som kallas den fluid-inloppsport och den kompenserande port, som tillåter fluid att komma in i cylindern. På äldre bilar, täcker en reservoar membran öppningen och ett lock med ett lock borgen. Nyare bilar har en polymer reservoar toppad med ett plastlock med gummitätning.
Piston, tätningar och Retur ring

Trycket från huvudcylindern kolv, som vanligtvis är gjord av aluminium, regleras av huvudcylindern sälar. Dessa tätningar, även kallad kopp tätningar, agera som en-vägs ventiler enligt Walker, att "fånga trycket nedströms kolven under användning, men tillåter snabb retur till huvudcylindern när bromsarna lossas." Returfjädern tvingar kolven tillbaka till utgångsläget när bromsarna lossas.
Dual och Triple huvudcylindrarna

Dubbla huvudcylindrar endast används på tävlingsbilar och är arrangerade sida vid sida. En cylinder styr de främre bromsarna, medan den andra styr de bakre bromsarna. Denna konfiguration kräver installation av en pedal.Triple Racingbromsslang huvudcylindrarna också används på tävlingsbilar. Enligt Walker, "konceptet är att bromsledningen Trycket kan inte bara justeras mellan de främre bromsarna och de bakre bromsarna, men också självständigt mellan vänster och höger framhjul för att hjälpa fordonets sväng vid inbromsning." Detta är användbart eftersom tävlingsbilar gå fort, sväng vänster och upprepa.
Optimera huvudcylindern

Många ägare ändra storleken på huvudcylindern kolvar för att få mer kontroll över bromsförmåga. Enligt Puhn, kommer en mindre diameter kolv minskar pedalkraft. Alternativt, Walker säger att installera en större cylinderdiameter herre kommer inte nödvändigtvis öka bromskraften på grund av det faktum att en större kolv kräver mer kraft för att driva it.Other optimering tekniker är att lägga en balans bar fäst med en balans bar med dubbla huvudcylinder konfiguration . Balansen bar, enligt Puhn, "proportioner kraften från bromspedalen till två master cylindrarna." Använda dubbla cylindrar ger större frihet att bestämma kolvens storlek i varje cylinder, och ger föraren möjlighet att anpassa sin bromsning erfarenhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57236.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.