Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar bromsarna på en 2005 Jeep Grand Cherokee

När bromsarna på 2005 Jeep Grand Cherokee börja bära ner förbi slitagevarnare, kommer bromsbeläggen behöver bytas. Den 2005 Jeep Grand Cherokee är utrustad med både främre och bakre bromsbelägg. När du trycker ner bromspedalen, skjuter bromsok cylindern på varje hjulnav bromsbeläggen på båda sidor av broms rotorer för att stoppa jeep. Om bromsbeläggen slits ner förbi slitagevarnare, kan de slitna kuddar skada rotorerna och rotorerna kommer att behöva vrida eller utbyte. Saker du behöver
Liten basting spruta
Däck Tool Review Hydraulisk domkraft
säkerhet pallbockar
Big platt skruvmejsel
1/2 tum spärrnyckel
1/2 tums enhet Hylsnyckelsats
Medelstora bungee rep
Nya kuddar
1/2 tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park 2005 Jeep Grand Cherokee i en säker arbetsplats och höja huven.
2

Ta bort locket som täcker behållaren bromsvätskan ligger under bromshuvudcylindern. Sätt tråckla sprutan i bromsvätska och dra ut en spruta full av bromsvätska. Ställ sprutan på ett säkert ställe.
3

Lossa muttrarna på framsidan förarsidan däck med däcket verktyget. Flytta till passageraren framför jeep och lossa muttrarna på hjulet.
4

Skjut hydraulisk domkraft under framsidan av jeep och Jack upp. Placera en säkerhet pallbock under domkraftsfästen på båda sidor av Jeep. De domkraftsfästen sitter under bilen nära baksidan av båda framhjulen. Sänk domkraft så Jeep kommer att vila säkert på toppen av läktaren. Låt domkraften under jeepen.
5

Finish lossa och ta bort muttrarna från förarsidan framhjulet och ta bort hjulet. Flytta till passagerarsidan och avsluta lossa och ta bort muttrarna. Avlägsna hjulet.
6

Flytta tillbaka till framsidan förarsidan av Jeep och lokalisera bromsoket. Tjockleken är den komponent fäst till toppen av bromsrotorn. Skjut den plana delen av skruvmejseln in i toppen av tjocklek nära den yttre bromsklossen. Bänd det yttre bromsbelägget mot motorn att komprimera bromsok cylindern tillräckligt för att lossa bromsok från rotorn.
7

Lossa och ta bort de två fästbultarna från de övre och nedre delarna av baksidan av bromsoket. Använd en 1/2-tums enhet harskramla och en sockel för att ta bort dessa två fästbultarna.
8

Tryck på toppen och botten av bromsok uppåt tills bromsok lossnar från bromsrotorn. Skjut sedan bromsok bort av rotorn och hänga bromsok på den närmaste delen av upphängningen med ett bungee rep.
9

Ta bort det inre bromsbelägget inifrån bromsoket. Placera Tvingfäste insidan av bromsoket så att den gängade stången av c-klämman är vänd mot bromsok cylindern. Komprimera den yttre bromsbelägg mot bromsok cylinder med c-klämman tills cylindern är helt inne i okhuset.
10

Avlägsna c-klämman från insidan av bromsoket. Sedan, ta bort det yttre bromsbelägget, och eventuella shims eller andra broms tillbehör pad från bromsoket. Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket tillsammans med några nya tillbehör som följer med den nya bromsbelägg kit.
11

Placera bromsoket på broms rotor. Skruva fast de två bakre fästskruvarna tillbaka i den bakre delen av bromsok. Dra åt de bakre bromsok bultar ned med 1/2 tums enhet momentnyckel och en hylsa till 32 foot-pounds.
12

Sätt framhjulet förarsidan tillbaka på navet och skruva muttrarna på . Dra åt muttrarna ner med handkraft. Följ sedan samma anvisningarna ovan för byte av bromsbeläggen på de övriga tre hjulnaven. När du är klar byter bromsar på alla fyra axlar, kan du jack Jeep tillbaka upp och ta bort säkerheten står.
13

långsamt sprutar bromsvätskan tillbaka i bromsvätskan behållaren och sätt på locket tillbaka på toppen av behållaren. Se till att locket är säker på bromsvätska behållaren. Stäng huven.
14

Börja 2005 Jeep Cherokee upp och pumpa bromspedalen in och ut minst fem eller sex gånger. Detta kommer att placera de nya bromsbelägg till det erforderliga avståndet från sidorna av rotorerna på alla fyra axlar. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58008.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.