Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorerna på en 2004 Ford Explorer

De broms rotorer på 2004 Ford Explorer är de viktigaste komponenterna som bromsbeläggen komprimerar mot att stoppa Explorer. Bromsok cylindern pressar bromsklossen med fasaden av bromsrotorn att föra Explorer till ett stopp. De broms rotorer måste vändas eller bytas ut varje gång som bromsbeläggen ändras. När nya bromsbelägg är komprimerade för att slitna eller räfflad broms rotorer, kan den orsaka ojämn bromsning. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
Jack står
3/8-tums enhet breaker bar
3/8-tums enhet uttag
platt skruvmejsel
bungee rep
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Park 2004 Ford Explorer på plan mark. Öppna upp huven och fäst den på plats med huven låsstången. Ta av plastlocket från bromsvätskebehållaren.
2

Lossa muttrarna på framsidan, förarsidans hjul med däck verktyg. Gå därefter till passagerarsidan och lossa muttrarna med däck verktyg.
3

Skjut golvet jack upp i den främre delen av 2004 Ford Explorer och placera domkraften under korsa ramen. Jack Utforskaren upp och sätta pallbockar under sidoskena på båda sidor av explorer. Placera domkraften nära baksidan av de främre hjulen att jämnt hålla vikten på framsidan av Utforskaren.
4

Sänk Explorer på toppen av domkraften. Avlägsna muttrarna från framsidan förarsidan. Gå därefter till passagerarsidan och ta bort muttrarna från hjulet. Dra hjulen av och ställa dem till sidan av Utforskaren.
5

bort bromsoket från framsidan förarsidan av Utforskaren. Detta kan göras genom att ta bort de två övre och nedre bromsok montering bultar från baksidan av bromsok med 3/8-tums enhet breaker bar och en socket.
6

in den platta änden av platt skruvmejsel i toppen av bromsoket. Tryck bromsoket fram och tillbaka med skruvmejseln tills bromsok löser upp. Dra sedan tjocklek från toppen av bromsrotorn.
7

Häng bromsoket på ramen järnväg eller till den främre fjädern med den bungee rep.
8

Tryck på baksidan av bromsrotorn med gummiklubba tills bromsrotorn löser upp från hjulnavet. Dra sedan bromsrotorn från hjulnavet med händerna. Ställ den gamla bromsrotorn åt sidan och skjut nya bromsrotorn på hjulnavet. Knacka den nya bromsrotorn på plats med gummiklubba.
9

Skjut bromsoket tillbaka på toppen av nya bromsrotorn. Rada upp bulthålen och skruva åt skruvarna igen i den bakre delen av bromsok. Dra åt bultarna ned tätt med 3/8-tums enhet breaker bar och en socket.
10

Skjut fronten, förarsidans tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på klackarna. Dra åt muttrarna ner med däck verktyg. Följ dessa samma exakta anvisningar för byte bromsrotorn på passagerarsidan.
11

Jack framsidan av Utforskaren tillbaka upp och ta bort läktaren. Sänk Explorer till marken.
12

Veva 2004 Ford Explorer och pumpa bromsarna in och ut fem eller sex gånger för att passa bromsbeläggen på rätt avstånd från de nya broms rotorer. Stäng av motorn och kontrollera nivån i bromsvätskan insidan av behållaren. Om låg, lägga bromsvätska i behållaren tills nivån når hela märket. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58007.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.