Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bromsar på en Dodge Ram 2500

Bromsaggregatet på en Dodge Ram 2500 full storlek lastbil består av flera delar. Bromsbeläggen är inom tjocklek, som är monterad på en konsol ansluten till bromsskivan som är installerad på axeln rotorn. Om du behöver installera några delar på bromsen, går det i denna ordning: Brake disc, nav och lagringen, bromsok monteringsfäste och tjocklek med bromsbelägg installeras inom. Om du omedelbart utbyte av delar, måste du ta bort de gamla först. Saker du behöver
Jack står
Lug nut skiftnyckel
Bromsskiva
Wrench
Hub och lagerenheten med nötter och saxsprint
Bromsok monteringsfäste
Tvingfäste
Bromsbelägg
Bromsok
bromsvätska
Clear slang
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja en fullständig änden av Ram lastbil på pallbockar - antingen den främre eller bakre änden. Kontrollera att parkeringsbromsen är ansatt och ta bort hjulen. Lossa muttrarna innan du lyfter trucken gör hjulet bort lättare.
2

Installera en bromsskiva på rotorn som har smidigt färdigt, se till att det är minst lika tjock som den minsta tjocklek som gjuts längs kanten av skivan. Mät denna tjocklek med en mikrometer, torka någon glasyr av skivan med sandpapper eller en Emory trasa och sedan skruva fast skivan på navet.
3

Anslut hubben och lagringen på skivan . Sätt in drivaxeln i axelhuset och fästa skölden bromsdamm i styrspindeln. Placera hjullagerenheten på styrspindeln och drivaxel och dra lagret till knoge bultar till 125 foot-pounds. Montera axleshaft bricka och mutter till 263 foot-pounds, linje muttern upp med nästa sprinten hål och installera en sprint i hålet
4

Fäst bromsok fäste till skivan, skärpning dess fästskruvar till 250 foot-pounds för frambromsarna och 145 för bakbromsarna. Om RAM är äldre än en 2005 modell, dra åt den främre konsolen bultarna till 210 fot pounds.
5

Sätt i nya bromsbelägg till bromsok, med början med de innerdynorna och sedan de yttre, att se till att elektroderna sitter i sina spår och fästklamrarna. Om bromsok kolv är inte helt inom dess borrning, komprimera den med en C-klämma innan du installerar dynorna.
6

Placera bromsoket på dess monteringsfäste och dra sina bultar till 24 foot-pounds för frambroms och 22 för bakbromsarna (på en Ram 2500 äldre än 2005, dra åt de bakre bromsok bultar till 24 foot-pounds). Anslut bromsen slangen till oket och dra åt banjobult till 30 fot pounds.
7

Fyll cylindern broms master med bromsvätska efter alla nya bromsar installeras och lufta systemet. Lossa bromsok s luftningsskruven, placera en längd av genomskinliga slangen på förskruvningen, och placera rörets andra ände i en behållare med vätska. Öppna luftningsskruven medan en annan person trycker på bromspedalen tills inga fler luftbubblor lämna systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57156.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.