Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur förklara en turbotillvalet

Turbo används på många sena-modell fordon för att förbättra prestandan för liten förskjutning motorer --- vanligtvis fyrcylindriga motorer. De små deplacement motorer har fördelar i låg bränsleförbrukning, även om de faller bristfällig i de flesta fall, i kraft avdelningen. En turbomotor har högre effekt, men inte offra bränsleekonomi, speciellt om bilen körs normalt (utan att sätta foten i det överallt du går). Instruktioner
1

Förklara hur en sugmotor driver där intaget av bränsle är berörda. En sugmotor förlitar sig på motor produceras-vakuum för insugning av luft, som alltid är föremål för atmosfärstryck. Som atmosfärstryck kontinuerligt förändras, luften induktion i termer av kubikfot per minut (CFM) förändringar som gör det hästkrafter för ett givet tryck. Hot, är fuktig luft tunn med en resulterande minskning i hästkrafter, medan en kall, torr luft har en motsvarande ökning av hästkrafter. Den kubiska-tums förskjutning av en motor är den volym av luft och gas i cylindern.
2

förklara effekten av turboladdning en motor. Genom turboladdning, motorn, när turboladdaren arbetar, inte längre vilar på ett vakuum för att dra in luft i motorn. Motorn bygger normalt på atmosfärstryck över vakuum för att ladda cylindern med luft och bränsle. När temperaturen och luftfuktigheten förändring, använder luftladdningen antingen ökar eller minskar, och datorn sensorer för att lägga rätt mängd bränsle under de särskilda förhållandena i den rätta blandningen. När turboladdaren arbetar, tar det i luft, komprimerar luften och tvingar den in i insugningsgrenröret vid tryck långt över atmosfärstryck. Denna process, i huvudsak är effektivt öka den kubiska-tums förskjutning av motorn eftersom den tvingar mer laddning i cylindrarna än normalt atmosfärstryck skulle tillåta. Denna "Forced Air Induction" har en resulterande 30 till 50 procent eller mer hästkrafter vinst.
3

Förklara hur turbo fungerar. Den turbo är en mekanisk anordning som liknar en snäcka med en platta genom centrum separera de två halvorna. En uppsättning propellerblad är belägen i varje sida, förbundna medelst en axel som löper genom mitten. Båda pumphjul vänder samtidigt. Den viktigaste beståndsdelen i en turbo är att trycket av avgaserna lämnar motorn befogenheter den. De avgaser snurra turbo bladen på ena sidan, samtidigt som denna kraft överförs till luftladdningen sida. Eftersom avgaserna snurrar avgassidan, drar intaget laddning sida luft i turbon i hög hastighet och komprimerar den. Den nu tryckluft färdas genom ett rör till en intercooler, som är en separat radiator som kyler luften och gör det tätare. Luften färdas sedan från intercoolern till insugningsröret genom ett annat rör med en tät förslutning till insugningsröret.
4

Förklara prestanda aspekten och driftsförhållanden. Turbon är gratis hästkrafter, till skillnad från andra avgiftssystem. En turbo är vilande under de flesta normala körförhållanden. Den måste vara spunnet till ett genomsnitt på 3000 rpm innan det bygger hästkrafter. Det ger makt att accelerera där det behövs. Fördelen är att turbon tar inget hästkrafter eller bränsle för att driva den, och under normal gång, inte påverkar bränsleekonomin. Enda nackdelen för prestanda entusiaster är att den har turbo lag medan en kompressor har ingen fördröjning. En turboladdare är bäst lämpad för motorfordon under normal användning, eftersom det kräver lite att inget underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59938.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.