Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man berättar skillnaden Om din Chevy Starter är en 153 - eller 168 - Tooth Starter

Chevrolet använder antingen en 153 - tand eller 168 - tand starter beroende på vilken svänghjulet eller flexplate används på ditt år , märke och modell Chevy . Generellt var det 153 - tand flexplate används på små block Chevrolet medan big block Chevys använde 168 - tand flexplate , även om båda är utbytbara . Om du har ett svänghjul som har dåliga tänder eller om du vill ändra typ av starter , helt enkelt ta bort kuggkransen och tryck på nytt på svänghjulet . Du kan sedan ändra förrätter . Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skruvnyckelsats
Uppsättning sockets
Visa fler instruktioner
1

Palla upp fordonet och stödja den med pallbockar . Titta på startmotorn . Om bultmönster är rakt över , har du en 153 - tand starter . Om bultmönster är förskjutna , har du en 168 - tand starter .
2

bort den negativa batterikabeln och starter ledningar , med hjälp av lämpliga nycklar. Skruva åt muttrarna tillbaka på reglarna så att du inte förlorar dem .
3

bort startapparaten bultarna . Var beredd att stödja starter eftersom det är tungt . Om bultarna är lika långa , du troligtvis har en 168 - tand starter . Om man är kortare än det andra , du troligen har en 153 - tand starter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62158.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.