Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Camry Trac kontrollproblem

Toyota Camry har haft problem med antisladdsystem och har sett påminner från tillverkaren för årsmodellerna 2005 till 2010. Den trac styrsystem introducerades av Toyota på 1994 Turbo Supra, men utökades till att omfatta Camry och Avalon 1997. Systemet förhindrar hjulspinn vid plötslig acceleration och styr drive fyrhjulsbromsar att förhindra förlust av kontroll på hala vägar. Plötslig acceleration

Toyota erinrade 2007-2010 Camry eftersom gaspedalen kan fastna och orsaka att systemet antispinnsystemet att engagera sig plötsligt. Edmunds rapporterade att friktionen spaken interagerar med gaspedalen, skapar mer friktion mellan de två komponenterna. Gaspedalen blir svårt att trycka ner eller ens fastnar, vilket gör Camry att plötsligt accelerera och trac-systemet att engagera försöker stoppa fordonet. Den plötsliga acceleration och stopp skapar en olyckssituation.
Broms Problem

2010 Camry har också återkallas eftersom de tillbaka bakbromsarna kan påverka trac operationen styrsystemet som liksom i bromssystemet. Den servostyrning tryckslangen har en klyfta mellan crimp på slangen och broms röret orsakar broms slang för att störa crimp. Störningen gör att krympningen förtid bära eller perforera skapa en läcka bromsvätska. Förlusten av bromsvätska förhindrar trac styrsystemet att fungera korrekt vid körning på hala vägar. När Camry börjar slira, griper trac-systemet, men den läckande bromsvätska hindrar bromsarna från att engagera ordentligt.
Varningslampa

Camry trac styrsystem ljuset var lysande när systemet griper in. Carcomplaints.com har flera tekniska tjänster bulletiner skickas från tillverkaren till den auktoriserade. Toyota underhållsavdelningar beskriver ett problem med waring ljus. Vissa ägare klagar på att trac kontroll lampan tänds under normala körförhållanden eller utan förvarning. Ibland visar det ljus som trac-systemet är engagerande i onödan, andra gånger varningslampan tänds och trac kontrollen är inte ens engagerande. Den tekniska tjänsten bulletin indikerar att problemet uppstår främst i sub-frysning väderförhållanden eller när Camry skiftas från parken att köra.
Floor Mat

2005 till 2010 modeller av Toyota Camry har återkallats på grund av golvmattan skapa plötslig acceleration och engagerande systemet antisladdsystem onödan. Rapporter från Edmunds och CarComplaints detalj de golvproblem matta, och när antisladdsystem griper operatören av Camry kan förlora kontrollen över fordonet. Förlusten av kontroll beror på golvmattan orsakar gaspedalen att fastna, vilket resulterar i att fordonet fortsätter att accelerera. Den trac styrsystem ingrepp på grund av plötslig acceleration men inte förhindra att fordonet accelererar eller förlora styrförmåga. Flera olyckor har rapporterats till National Highway Traffic Safety Administration angående detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62183.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.