Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en Accord

De broms rotorer är de släta metallskivor som är synliga genom hjulen på din Honda Accord. Dessa skivor fäster, och snurra med hjulen när bilen rör sig framåt eller bakåt. När du bromsar, är rotorerna pressas mellan två bromsbelägg som skapar tillräckligt med friktion för att bromsa och stanna bilen. Över tiden, med slitage, väder och värme involverad i att stoppa processen, kan dina rotorer bli repad eller skev, och kan förlora sin bromskraft. Om du vill ändra dina bromsskivor måste du veta exakt vad du gör. Saker du behöver
Wood block
Bricks
Däck järn
Jack
Bil stöder
Ratchet uppsättning
Straight skiftnyckel
Wire
Rope
Visa mer instruktioner
1 stoppklossar

plats i form av träklossar eller tegel runt varje hjul på din Accord. Använd ditt däck järn att lossa alla muttrarna på hjulet du arbetar på, ett varv. Använd ditt uttag till liv den främre delen av bilen på ena sidan. Se till att placera domkraften under fordonet enligt tillverkarens rekommendationer. Placera ytterligare stöd under bilen för att säkerställa dess stabilitet.
2

Använd din däck järn för att ta bort de fyra muttrarna från dina hjul. Tag bort hjulet och däcket från bilen genom att dra i den och flytta sin vikt från sida till sida tills den släpper. Placera däcket åt sidan.
3

Använd spärrfunktion set för att ta bort de två bromsok bultar i varje ände av bromsoket. De skruvskallar finns bakom varje ände av bromsok, och de sitter i två gummistövlar som tätar den bakre delen av bromsok från utsidan smuts. Placera din spärr över skruvskallar och vända i en moturs riktning tills varje bult glider ut och bromsok lossnar.
4

Skjut bromsoket från sin position på rotorn. Stötta sin vikt med rep eller en vajer så att trycket i den hängande bromsok inte skada den känsliga bromsslangar som är förknippade med dem. Ta två gamla bromsbelägg från bromsoket. Lokalisera de två ställskruvarna mot mitten av din rotor. Använd din skruvmejsel för att vrida skruvarna moturs tills de lossnar och kan tas bort.
5

Dra rotorn rakt utåt från axeln navet för hand. Om rotorn sitter fast på plats, använd din gummiklubba för att lossa den genom slående punkter runt kanten. Byt ut den gamla rotorn med den nya, och sätt tillbaka skruvarna.
6

Öppna huven på Accord och öppna bromsvätskebehållaren. Använd din C-klämma för att komprimera bromsok kolv. Skjut klämman över mitten av kolven så att det fasta kanten av klämman vilar mot baksidan av bromsok, och den justerbara klämarmen vilar mot kolven inne i bromsoket. Vrid klämman tills bromsok kolv är i jämnhöjd med den inre ytan av bromsoket. Lossa och ta bort klämman.
7

Place nya bromsbelägg på de främre och bakre kant tjocklek och följa tillverkarens anvisningar för anti-skrika plattor eller smörjmedel. Skjut bromsok över din nya rotor. Sätt tillbaka de två bromsok bultar på baksidan av bromsok med spärrfunktion set. Installera om hjulet genom att hålla den i position framför axeln navet, och hand åtdragning en lug nut på plats. Montera de återstående klackarna med din däck järn, och se till att dra åt dem jämnt.
8

Lägre bilen med domkraft. Sätt på locket på bromsvätskebehållaren. Pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen trycket byggs till en normal nivå. Testa bromsarna genom att köra bilen i ett öppet område.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59278.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.