Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsarna på en Odyssey

Den huvudsakliga funktionen av bromsbeläggen på Honda Odyssey modellerna är att föra fordonet till en säker stopp. Bromsbeläggen är utformade för att komprimeras till de broms rotorer av bromsoket cylindern. När bromsbeläggen börjar att komprimera till broms rotorer, kommer Honda Odyssey börjar sakta ner. När bromsok helt har utvidgats bromsbeläggen till bromsrotorn kommer Honda Odyssey komma till ett fullständigt stopp. Saker du behöver
Golv jack
Safety står
Däck Tool Review brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
13 mm hylsa
Elastisktråd
Small rep
Tvingfäste
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Parkera Honda Odyssey på plan mark. Dra huvan spaken för att öppna huven. Ta av locket från Bromsvätskebehållaren.
2

Lossa muttrarna på båda framhjulen genom att vrida dem moturs med däck verktyg.
3

Skjut golvet jack upp under Odyssey. Jack framsidan av Odyssey upp från tvärramen mellan de båda framhjulen. Placera säkerheten står nedanför sidostyckena. Kontrollera att pallbockar är nära baksidan av båda framhjulen.
4

Lossa och ta bort alla muttrarna från båda framhjulen. Ta bort hjulen och ställa dem bredvid fordonet.
5

Lokalisera bromsoket på framsidan förarsidans brake rotor. Det finns två 13 mm bultar som ansluter bromsoket till bromsok fästet. Ta bort de två skruvarna med Ratchet och uttag.
6

Sätt bändjärn i toppen av bromsoket. Bänd bromsoket fram och tillbaka tills bromsok lossar upp från bromsskivan.
7

bort bromsoket och häng den främre fjäderben eller rambalk med gummiband eller en liten lina . Ta en av bromsbeläggen från bromsoket. Skjut C-klämman i bromsoket och komprimera bromsok cylindern in i broms-okhuset.
8

Ta den andra bromsklossen och skjut nya bromsbelägg på plats inne i bromsoket. Ta bort sladden eller repet från bromsoket och skjut bromsoket tillbaka över bromsskivan.
9

Linje de två bulthålen upp på bromsoket och skruva de två 13 mm skruvar i den bakre av tjocklek. Dra åt båda bultarna ned tätt med Ratchet och uttag.
10

Sätt främre förarsidans tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på klackarna. Dra åt muttrarna ner med däck verktyg. Följ samma instruktioner ovan för byte av bromsar på passagerarsidan. Jack framsidan av Honda Odyssey tillbaka upp och ta bort säkerheten står. Sänk Odyssey tillbaka till marken.
11

Lossa muttrarna på de bakre hjulen. Jack baksidan av Odyssey upp och placera pallbockar under den. Följ steg 4 till 10 för de bakre bromsarna, sedan jack på baksidan av Odyssey tillbaka upp, ta bort säkerheten står och lägre Odyssey tillbaka till marken ..
12

Veva motorn och pumpa bromspedalen upp och ner fem eller sex gånger för att komprimera de nya bromsbelägg till rätt avstånd från bromsrotorn. Stäng av motorn.
13

Kontrollera bromsvätskenivån inuti Bromsvätskebehållaren. Om låg, lägga bromsvätska tills nivån är på full poäng. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57998.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.