Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 1999 Chevy Blazer

Bromssystemet på en 1999 Chevy Blazer består av bromsbelägg, bromsok och rotorer broms. Alla dessa komponenter fungerar i samverkan med varandra för att stoppa Blazer när bromspedalen är åtdragen. När bromspedalen trycks in, trycker bromsvätskan bromsok cylindern inåt. Bromsok cylindern komprimerar då bromsbeläggen till broms rotorer för att stoppa Blazer. När bromsbeläggen slits ned de måste bytas ut innan den slitna kuddar skada broms rotorer. Saker du behöver
Jack
Jack står
½-tums
spärrnyckel ½-tums enhet metriska hylsor
Liten brytjärnet
bungee rep
C-clamp
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park 1999 Chevy Blazer och ställa nödbromsen. Vrid hjulen åt höger när motorn är igång. Öppna huven och remover broms lock vätskebehållare.
2

Lossa muttrarna genom att vrida muttrarna moturs med rörtång. Var noga med att lossa muttrarna på båda framhjulen.
3

Skjut domkraften under framsidan av Blazer och jack lastbilen upp i luften. Infoga pallbockar under båda sidorna av Blazer. Var noga med att placera pallbockar under ramen järnväg på båda sidor om lastbilen nära framhjulen. Sänk Blazer på pallbockar.
4

Använd en rörtång för att lossa muttrarna från båda framhjulen. Dra framhjulen bort och ställ dem åt sidan. Starta ersättningen bromsbelägg på framsidan förarsidan av Blazer.
5

Lokalisera öppningen på toppen av bromsoket. Skjut spett i öppningen och bänd bromsok fram och tillbaka. Detta kommer att frigöra bromsoket från bromsskivan så att du kan skjuta bromsok bort av rotorn.
6

Inspektera baksidan av bromsok och lokalisera de två bildspel bultar som ansluter bromsok till bromsok fästet.
7

Ta bort de två bildspel bultarna med ½-tums enhet Ratchet och en socket. Dra tjocklek av av bromsrotorn. Fäst bromsok till den främre stöt eller ramen med ett gummiband och ta bort bromsbeläggen.
8

Komprimera bromsok cylindern med C-clamp. Var noga med att komprimera bromsok cylindern tills cylindern är helt komprimerad i bromsoket bostäder. Detta kommer att ge dig utrymme som behövs för att glida bromsoket med nya bromsbelägg över bromsskivan.
9

Skjut de nya bromsbeläggen i bromsoket. Avlägsna bungee rep från bromsok och installera bromsok tillbaka över bromsen rotor. Skjut de två bromsok slide bultar tillbaka in i baksidan av bromsoket. Dra ner bromsok bildspel bultar med ½-tums enhet Ratchet och en socket.
10

Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna tillbaka på klackarna. Dra öronen ner med rörtång tills hjulet börjar vända. Följ dessa exakt samma steg för att byta bromsbelägg på passagerarsidan av Blazer samt.
11

Jack Blazer upp och ta bort domkraften. Sänk Blazer till marken.
12

Veva Blazer och tryck ner bromspedalen och ut sju eller åtta gånger för att ställa in de nya bromsbelägg till bromsrotorn. Stäng av Blazer off.
13

Kontrollera bromsvätskenivån. Lägg DOT-3 bromsvätska om nivån är låg. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58002.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.