Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag en bil motor?

Varje bilägare dreads höra att det kan finnas ett problem med sin motor. Denna typ av reparation kan bli kostsamt eftersom motorn lika med fordonets livslängd. Vid behov kan motorn vara så sliten som är bortom reparation. I detta fall, kommer motorn att behöva ersättas. Den professionell installation av en ny motor kan vara mycket kostsamt, men du kan undvika denna kostnad om du är bekant med hur man installerar det själv. Med hjälp av några verktyg som kan hittas i ditt garage, kan du installera din egen bil motor. Saker du behöver
Engine hissa
Ordet jack
Crowbar
Wrench
O-ringen smörjmedel
Spline fett
Moly fett
Visa fler instruktioner

1

Lyft motorn 3 meter från marken med lyftanordning och flytta lyften bredvid bilen. Höj motorn så att den går fri från den övre delen av huven. Använd lyften att placera motorn över motorrummet.
2

Använd domkraft för att stödja framför transmissionen och ta bort något från motorutrymmet som kan störa installationen.

3

Placera motorns stora hål ansikte genom att vrida på svänghjulet. Placera avtappningspluggen så att den riktas nedåt genom att vrida växellådans momentomvandlare. Applicera ett lager av olja till styrlager och ett lager fett på splinesen om bilen har en manuell växellåda.
4

Sänk motorns tum för tum till att den är ordentligt planat. Kontrollera att vevaxeln centrumlinjen är korrekt inriktad med den ingående axeln centrumlinje av transmissionen. Se till att du har utrymme runt motorutrymmet som du sänker motorn.
5

Linje motorns styrpinnarna upp med hålen i bellhousing av transmissionen och skjut motorn mot transmissionen. När du skjuter motorn mot transmissionen, använd kofoten för att se till att den är vinklad på rätt sätt.
6

Säkra motorns position genom att fästa motorn till transmissionen bult på varje sida med skiftnyckel , men dra inte åt dem.
7

Skjut under fordonet och kontrollera att momentomvandlaren ordentligt linje med svänghjulet s bulthål.
8

Linje upp motorn med motorns infästningar och installera och dra åt bultar, muttrar och motor-till-överföring bultar. Flytta motorn med kofot som behövs.
9

Ta bort alla tillbehör, kedja, bränsleledningar, lyften och installera slangar. Kontrollera motorn för att säkerställa att dess externa komponenter är korrekt installerade. Se till att den är ordentligt tätad genom smörjning av O-ringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62091.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.