Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bensintanken på en 1995 Monte Carlo

Den 1995 Chevrolet Monte Carlo var ett medelstort tvådörrars lyx coupe som kom standard med låsningsfria bromsar och dubbla krockkuddar. Monte Carlo kom i två utföranden: standard LS som kom utrustade med en 160-hästkrafter 3,1-liters V-6 motor och sportigare Z34 alternativet paket, som kom med en 210-hästkrafter 24-ventilers 3,4-liters V- 6. Som med någon bil här gamla, finns det en chans att rost och föroreningar har kunnat bygga upp i bränsletanken, vilket nödvändiggör en förändring bränsletank. Saker du behöver
Jack
4 pallbockar
2-fot fyrkantig bit plywood
Medium skruvmejsel
Electric eller handdrivna bränslepumpen
Gas kan
Socket ställa
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil, om möjligt, tills bränsletanken är nästan tom. Höj och stödja den främre och bakre delen av bilen med pallbockar under ramen. Koppla galgar gummi avgaser vid ljuddämparen för hand, poppar dem bröstvårtorna metall hängare, vilket gör att ljuddämparen att hänga slappt. Ta av tanklocket att trycklöst tanken.
2

Lossa klämmorna på spill och fyll rören i båda ändar med hjälp av skruvmejseln. Ta bort de två gummirör. Sifon bort eventuell kvarvarande bränsle från tanken med hjälp av en elektrisk eller handdrivna bränslepumpen. Placera sugledning i bränsletanken s overflow slang och pumpa bränslet ut i en gas kan.
3

Stötta bränsletanken löst med domkraften. Placera plywood bit mellan jack pad och tanken att hålla uttaget från denting tanken.
4

Lossa muttrarna på banden bränsletanken med Ratchet och uttag. Ta bort skruvarna och fäll banden ner och bort från tanken utan att böja eller vrida dem.
5

Sänk domkraften och bränsletanken sakta tills du kan nå bränsleledningar och elanslutningar. Koppla ur bränslepumpen på toppen av tanken. Starta bilen och låt den gå tills den stannar. Veva runt motorn i ytterligare tre sekunder för att återuppleva kvarvarande tryck i bränsleledningarna. Koppla bort den negativa batterikabeln för att ta bort risken för herrelösa gnistor. Ta bränsleledningarna. Obs som är tryck och som är avkastning.
6

Vrid låsringen på toppen av tanken moturs för hand och ta bort bränslet sändande enheten och pickup från tanken, vilket gör notera orientering. Om låsringen är envis, använd en gnistfri genomföra t.ex. en träpinne eller mässing punch för att låsa ringen. Strike stansen eller träpinne lätt med en hammare för att poppa ringen löst.
7

Montera bränsle sändande enheten och pickup i byte tanken och vrid låsringen medsols för hand. Placera den nya tanken på domkraften och plywood och rulla den på plats under bilen.
8

Höj domkraften så högt att du kan återansluta tryck och retur bränsleledningar. Anslut bränslepumpen elektriska kontaktdonet. Lyft tanken helt på plats.
9

Lyft tanken remmarna på plats, sätter bandet bultarna i öppningarna i ramen och dra åt bultarna till 35 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Byt spill och fyll rören mellan tank och tanklock öppning och dra åt klämmorna med skruvmejseln.
11

Sänk bilen till marken. Sätt åtminstone några liter bränsle i tanken. Anslut den negativa batteripolen. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge i 10 sekunder så att bränslesystemet att trycksätta. Starta motorn. Det kan ta flera försök innan motorn går jämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62152.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.