Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter tändstift i en 2001 Ford F150 V-8 5.4L

tändstiften i en 20001 Ford F-150 med 5.4L V-8 gör samma sak som i alla andra förbränningsmotor, men de ' re lite svårare att komma åt. Det beror på den 5.4L motorn använder individuella tändspolar istället för en distributör att slå på strömmen till pluggarna. För att komma åt pluggarna, måste du först ta bort spolarna, som tar bara några extra minuter att göra. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Byte tändstift
Tändstift bladmått
Visa fler instruktioner

1

Pop huven och plocka en tändspole som är nära dig. Koppla den elektriska anslutningen till spolen med händerna och sedan skruva isär tändspolen från motorn. Dra upp av basen med händerna, med en vridande rörelse för att ta bort spolen.
2

unbolt tändstiftet från topplocket med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstift uttaget. Släng den gamla kontakten. Addera 3

Gap i tändstiften med tändstiftet bladmått. För att göra detta, du vill placera bladmått mellan de två elektroderna på toppen av tändstiftet och kontrollera att avståndet mellan de två elektroderna är 0.054 tusendelar av en tum.
4

Installera byte tändstift i topplocket med Ratchet och tändstiftshylsor. Sätt sedan tillbaka spolpaketet och skruva den på plats med hjälp av spärren. Anslut ledningarna tändspolen tillbaka in i spolen.
5

Fortsätt till nästa tändspolen på huvudet och upprepa processen för varje kontakt, som arbetar på varje enskild spole och kontakt i taget så att du don 't få dem förvirrade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60219.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.