Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter lagren i en Mini Top Arm

Mini Cooper är en populär bil som tillverkas av BMW sedan 1999. Ett vanligt problem med denna mindre fordon sker med bussningar eller lager i den övre armen eller övre länkarm. Den övre armen är en komponent av upphängningssystemet. Suspensionen håller Mini upp och från av däcken, och ger en mjuk gång. En övre arm lager är en bärbar komponent och kommer så småningom att misslyckas. En sliten överarm lager eller bussning gör att Mini att göra ett ljud varje gång bilen träffar ett gupp i vägen. Den slitna lagret kan också påverka styrningen av Mini. Saker du behöver
Jack står
Ordet jack
trä eller gummiklubba
Metric Ratchet och Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel som
Tänger
kulled spridare
Kontroll-arm demontering och montering Tool Review Kontroll-arm bussning borttagning och installation pressverktyg Rags
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Palla upp framför Mini tills däcken är från marken, och sätt in pallbockar under ramen. Rest ramen av Mini ovanpå pallbockar och ta bort jack. Ta bort muttrarna och däck för att få tillgång till den övre armen av stagen. Skjut domkraften under kullederna och stag i Mini. Höj domkraften tills den börjar höja kontrollgruppen av Mini.
2

Ta chocken genom att lossa de tre muttrarna som förbinder den övre delen av chocken till motorrummet och skruva isär den nedre bulten på chock. Dra stötar underifrån fender väl och ställ åt sidan. Böj sprinten som håller fast kulleden muttern med ett par nål-tång och dra stiftet. Ta bort muttern med en spärr och uttag. Sätt i kulleden spridare och separera kulleden. Addera 3

Skruva ur skruvarna som håller kontroll armen på plats. Fäst kontroll-arm borttagningsverktyg till toppen armen och dra den övre armen. Hit den övre delen av styrarmen med en gummi träklubba om du inte kan lossa den övre armen från ramen av Mini.
4

Ta stövlarna täcker varje övre arm lager med en skruvmejsel genom att bända boot bort från lagren. Ställ in den övre armen i ett skruvstäd och bifoga kontroll-arm bussning demontering och montering verktyget. Dra verktyget bussningen bort tills lagret hoppar ur toppen armen.
5

Rengör skräp från insidan av övre armen, där lagret vilar. Placera det nya lagret eller bussningen i den övre armen och fästa bussningen demontering och montering verktyget. Tryck det nya lagret på plats.
6

ominstallera dammtätningarna och sätter den övre armen tillbaka under fender väl av Mini. Återanslut alla bultar och muttrar i motsatt ordningsföljd. Avlägsna kulled spridare och installera chocker. Sänk domkraften och skjut tillbaka under Mini. Höj framsidan av Mini och ta bort domkraften. Sänk Mini till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62270.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.