Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsbelägg på en Nissan Quest

De främre bromsbelägg på en Nissan Quest hjälpa fordonet stannar. De är en av de-om inte den-mest kritiska systemet på din bil. Bromsbelägg består typiskt av antingen ett keramiskt eller metalliskt material. Hydrauliskt tryck pressar dynan mot en rotor som vänder med Nissans hjulet. När pad klämmor ner på rotorn, kommer hjulet sakta ner och stoppa fordonet. När bromsbeläggen på din Nissan Quest är 1/8 tum tjock, måste du byta ut dem. Saker du behöver
3/8-tums hylsnyckel med socket set
Gummiklubba
Zip-slipsar
Tvingfäste
Skruvmejslar (platt huvud och Phillips) katalog Tire skiftnyckel Sida 3 tons domkraft med 2 pallbockar
butik trasa
Brake Parts Cleaner Review gänglåsningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Placera muffänden av däcket skiftnyckel över änden av muttrarna på den främre passagerarsidan. Vrid nyckeln moturs för att lossa. Vrid nyckeln 1/8 till 1/4 grader. Ge inte nyckeln mer än en 1/4 varv.
2

Jack Quest från marken med hjälp av fabrikens jack punkter. Dessa kommer att vara en förlängning av ramen. För det här jobbet, använder frontjacket punkten ligger nära kylaren. Addera 3

Placera domkraften under nypa svetsar i Quest, som sitter under förar-och passagerarsidan främre dörrarna, och sänka bilen på pallbockar.
4

Lossa och ta bort hjulet muttrarna och hjulet.
5

Lossa bromsok bultarna (både topp och botten) och ta bort bromsoket. Det kommer fortfarande fästas på bromssystemet via en gummi broms slang. Säkra bromsok till spiralfjädrar på upphängning ovanför rotorn med buntband.
6

Pop bromsbeläggen ut klämmorna. Sedan placera ansiktet på den gamla bromsbelägg över bromsok kolv. Sätt Tvingfäste över bromsbelägg och placera klämman över bromskaliperenheten så att du kan använda i ansiktet bromsbelägg att skjuta bromsok kolv tillbaka i bromsoket. Se till så att du tvingar tillbaka kolven att kolven boot inte vrida eller rippa. Det bör vika "dragspel stil" i bromsoket.
7

Sätt i de nya dynorna. Kontrollera att du har rätt riktning, eftersom dynorna passar endast i Nissan Quest tjocklek i en riktning.
8

ihop bromsoket. Installation /montering är det omvända för borttagning /demontering. Var säker på att när du sätter bromsok bultarna igen, att du placerar en klick gänglåsning på bultgängorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57213.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.