Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort drivknutar till Eurovan

De halfshafts på en Volkswagen Eurovan vrid hjulen och ger rörelse framåt till van. Dessa halfshafts har drivknutar - även känd som drivknutar - att artikulera med suspensionen samtidigt låta de halfshafts att vända. CV lederna på en Eurovan kan inte servas som på de flesta bilar, men om de är skadade eller behöver underhåll, då de måste bytas ut mot nya. Först måste du ta bort de gamla. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel uppsättning
Hammer
24-tums prybar
och skär
snäppring tång
Show More Instruktioner
en

Lyft upp framsidan av Eurovan med hjälp av domkraft. Placera van på ett par pallbockar för att stödja vikten av fordonet. Ta bort de främre hjulen med däcket järn. Ta av motorn undercover med 3/8-tums Ratchet och uttag.
2

unbolt centrum axelmuttern på rotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt lägre chock mount med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Unbolt bostäder hjullagret från nedre kulleden med hjälp av en fast nyckel och dra ur multi-funktionsväljaren.
3

Drag av rotorn mot dig och knacka i mitten av enheten axel med hammaren för att driva bort det från hjulet lagerhuset. Unbolt transmissionsstödet från chassit med 3/8-tums Ratchet och uttag. Använd sedan bändjärn att avlägsna halvaxel ur växellådshuset.
4

Skär metallclipsen på sidorna av CV-leden med hjälp av en sidavbitare. Ta sedan bort låsringen som håller drivknut till halvaxel använda låsringstången. Ta bort CV-leden från halvaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60614.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.