Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Storlek O Rings

Alla standard O-ringar kommer in är dimensionerade genom "AS568-" system, efter bindestrecket är en serie av tre tal som bestämmer den fysiska storleken på O-ringen. Det finns tre delar av O-ringen som mäts för att bestämma dess storlek: den yttre diametern, innerdiameter och tvärsnitt eller bredd. Att hitta rätt ersättare O-ringen är viktigt att säkerställa en korrekt passform och tätning av komponenten O-ringen är knutna till. Mätning av O-ringen tar bara några minuter och kräver bara ett verktyg. Saker du behöver
Mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Placera O-ringen på en ren, plan och torr yta.
2 < p> Stäng mikrometer käkarna och tryck på "reset"-knappen för att kalibrera den före mätning.
3

Placera de bakre käftar mikrometer i mitten av O-ringen. Öppna långsamt mikrometer tills de inre gafflarna lätt vidröra den inre delen av O-ringen. Dra inte i O-ringen, eller mätningen blir felaktig. Läs mätningen, känd som den inre diametern, ges av mikrometer och ta del av det.
4

Öppna mikrometer käkarna och placera dem över utsidan av O-ringen. Långsamt stänga käftarna tills nuddar den yttre delen av O-ringen. Komprimera inte O-ringen med käkarna, eftersom detta kommer att orsaka felaktig mätning. Ta del av mätningen, känd som den yttre diametern, ges av mikrometer.
5

Öppna mikrometer käftar och placera den nedre käken genom O-ringen, så att O-ringen hänger på underkäken. Stäng mikrometer käftar tills de är lätt att hålla O-ringen, tryck inte för hårt och squash O-ringen, eftersom detta kommer att ge en felaktig avläsning. Ta del av mätningen, känd som bredden eller tvärsnitt ges av mikrometer.
6

Läs O-ringen Storlekstabeller (se Resurser) och jämför den innerdiameter, ytterdiameter och kors avsnitt eller bredd på diagrammet för att få den rätta "AS568-" antal O-ringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62057.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.