Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort axeln från en Toyota Pickup

Axeln installerad på en Toyota pickup vänder bakhjulen. Denna Mutterstycket innehåller drivaxlar och kugghjul som alla kräver underhåll. Om en av dessa interna komponenter raster, då ett enkelt sätt att arbeta på de delar är att dra ut hela bakaxeln. Det är arbetsamt, men du kan göra det på några timmar med några grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
Däck järn
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel
1 /2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Sätt stoppklossar runt framhjulen. Placera huvudet av domkraften under differential. Lyft de bakre hjulen från marken, och sedan sätta pallbockar under ramen. Sänk trucken tills ramen är stadigt på pallbockar.
2

Lossa bromsledningen kör till mitten av axeln med hjälp av en skiftnyckel. Använd en 3/8-tums enhet ratchet och uttag att skruva isär balancer bromsbelastning från den bakre änden. Ta bort kabeln nödbroms från baksidan av de bakre trummorna med skruvmejsel.
3

Unbolt stötdämpare från fästena på sidorna av bladfjädrarna. Använd 1/2-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
4

Lyft domkraften så den kontaktar centrum av axeln men inte lyft upp den bakre delen av lastbilen. Avlägsna domkraften som sitter nedanför axeln. Unbolt fästen bladfjäderelementen från axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt drivlinan från axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel.
5

Sänk axeln från bladfjädrarna med domkraft. Dra uttaget på baksidan av lastbilen tills axeln är klar för fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61408.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.