Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här kontrollerar bromsservo i en 1986 Ford Ranger

Ford använde en bromsservo i 1986 Ranger att minska ansträngningen bromspedalen och öka makten till det hydrauliska bromssystemet. Brake boosters kräver inget speciellt underhåll annat än regelbundna kontroller för fall skador eller läckage i vakuumslangen. Skador på inre membran, ventiler eller returfjäder kan inte repareras, och boostern måste bytas som en enhet, om sådan skada är närvarande. Brake dra eller överdriven bromspedalen resa tillsammans med ett stönande ljud från booster när bromsarna aktiveras är indikativa för en missanpassad booster tryckstång. Saker du behöver
Ratchet
Djup socket set
Maskinist styre
momentnyckel
Spetstång
Visa fler instruktioner
Inspektion och justering

1

Inspektera booster fallet för uppenbara tecken på skador. Avbrott eller hål i booster fallet hindrar booster fungera på.
2

Inspektera slangen motorns vakuum för raster, läckor eller veck som kan påverka vakuum driver bromsservon. Byt ut slangen som behövs.
3

Ta bort de två muttrarna som håller huvudcylindern på bromsservon dubbar med en spärr och djup sockel. Dra försiktigt huvudcylindern ifrån booster tills den kommer fri från booster dubbar. Bryt eller knicka bromsledningar knutna till huvudcylindern under denna process.
4

Mät den utskjutande delen av bromsstången med en maskinist styre. Att hålla maskinisten regel parallellt med bromsstången, och mät från spetsen på stången till bromsservon fall där dubbarna avsluta ärendet
5

Justera stången tills utsprånget är mellan 0,980-0,995 inches, med hjälp av en skiftnyckel.
6

Installera huvudcylindern på bromsservon dubbar. Montera de två muttrarna på bultarna och dra åt dem till 13 till 25 | mul-pounds med en momentnyckel och djupa socket. Addera Booster borttagning
7

Ta bort de två muttrarna håller huvudcylindern på bromsförstärkaren dubbar, med hjälp av en spärrhake och djup uttag. Dra försiktigt huvudcylindern ifrån booster tills den kommer fri från booster dubbar. Bryt eller knicka bromsledningar knutna till huvudcylindern under denna process.
8

Lossa klämman på vakuumslangen där den ansluter till bromsservon, med hjälp av en skruvmejsel. Ta bort vakuumslangen från bromsservon.
9

Leta broms koppling och broms strömbrytare inne i kupén på den övre änden av bromspedalen.
10

Lossa elkontakten från bromsljuskontakten.
11

Ta bort sprinten från slutet av bromspedalen stud, med nål-tång. Skjut omkopplaren bromsljus, bromsboostertryck tryckstång och distanser från stuteriet.
12

Lokalisera de två bromsservon monteringstappar kommer genom brandväggen nära bromsservon tryckstången i kupén. Avlägsna muttrarna från pinnbultarna med en spärr och djup sockel.
13

Dra bromsservon från brandväggen och lyft den ur motorrummet. Addera Booster Installation
14

Mät utbuktningen på bromsstången på nya booster med en maskinist styre. Att hålla maskinisten regel parallellt med bromsstången, och mät från spetsen på stången till bromsservon fall där dubbarna avsluta ärendet.
15

Justera stången tills utsprånget är mellan 0.980 till 0.995 inches, med hjälp av en skiftnyckel.
16

Passa in den nya bromsservon och monteringsnitarna med hålen i motorrummet brandvägg och tryck den på plats.
17

Install muttrarna på bromsservon monteringstappar kupén och dra dem till 13 till 25 | mul-pounds med en momentnyckel och djupa socket.
18

Skjut distanserna, booster tryckstång och Bromsljuskontakt på bromspedalen stud. Montera sprinten i stud, med tång.
19

Montera broms slang booster vakuum på booster och dra åt klämman vakuumslangen, med hjälp av en skruvmejsel.
20

Installera huvudcylindern på bromsservon dubbar. Montera de två muttrarna på bultarna och dra åt dem till 13 till 25 | mul-pounds med en momentnyckel och djupa socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59343.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.