Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de broms rotorer på en 1999 Hyundai Elantra

Först infördes 1991, kom 1999 Hyundai Elantra utrustad med en 2,0-liters rak fyrcylindrig motor som producerade 140 hästkrafter och 133 foot-pounds av vridmoment. Den 1999 Elantra kom med skivbromsar fram och trumbroms bak som standard. Alternativet för en uppgraderad fyrhjulsdrivna skivbromssystem fanns tillgängliga på den högre trim nivå 1999 Elantra. Ta bort och byt ut broms rotorer med överskott slitage att säkerställa god bromsförmåga. Saker du behöver
Däck järn
1-tons domkraft Sida 2 pallbockar
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Nya bromsbelägg
Nya rotorer broms
1 tub bromsok fett
1/2-tums enhet momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Elantra, och ställ in prop stav. Visa bromsvätskebehållaren på förarsidan av motorrummet, nära brandväggen. Använd en kalkon baster eller liten flaska hävert för att avlägsna överflödig bromsvätska att ställa bromsvätskenivån cirka 1/4-tums under märket "FULL".
2

Lossa främre hjulmuttrar klacken med en däck järn. Höj framsidan av bilen med hjälp av en domkraft. Placera pallbockar under den främre undre rambalkar, under bilen. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och ta bort hjulen från fronten. Addera 3

Avlägsna enda bromsok-Monteringsbult från baksidan av bromsok. Använd en spärrnyckel och hylsa för att lossa bulten, som ligger på undersidan baksidan av bromsoket. Rotera bromsok uppåt tills den går fri från rotorn och kuddar. Tryck bromsok inåt mot hjulet väl för att ta bort bromsok från monteringsposten. Häng bromsok från den främre spiralfjädern med en metall hängare eller tunn metallstav.
4

Ta bort de gamla kuddar från bromsok-fästet. Ställ in en av de gamla kuddar mot kolven, på insidan baksidan av bromsoket. Håll dynan till kolven genom att placera en C-klämma runt dynan och den bakre delen av bromsoket. Vrid långsamt gängstången på C-klämma för att komprimera kolven jäms med den bakre inre bromsok väggen. Ta bort C-klämman och den gamla dynan.
5

bort bromsok fästet från styrspindeln med hjälp av ett Ratchet och uttag. Dra bromsrotorn från fordonet för hand. Installera den nya rotorn på hjulnavet. Placera bromsok fästet tillbaka på styrspindeln. Dra åt Okfäste bultar till 85 foot-pounds av vridmoment, med en momentnyckel och uttag.
6

Montera nya bromsbelägg på bromsok fästet. Smörj baksidan av varje dyna med en tunn film av bromsok fett. Dra bromsok från sin hangar, och placera den tillbaka över den övre styrstången. Skjut den övre delen av tjocklek upp på gejden bar, med tjockleken höjs till rensa dynorna och rotor. Skjut bromsok över rotorn och kuddar och för in mindre tjocklek bulten. Dra den undre bromsok bolt mellan 16 -. Och 24 foot-pounds av vridmoment
7

Upprepa steg 2 till 5 för att slutföra byte av rotorn på den andra sidan av fordonet. När du är klar att installera den andra rotorn och pad set, dubbel-check vridmoment på både bromsok fästen och bromsok bultar med momentnyckel och uttag.
8

Montera tillbaka hjulen på framsidan av Hyundai , och ombonad muttrarna med ett däck järn. Höj bilen av domkraften står med domkraften. Avlägsna domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken. Omedelbart vridmoment de främre hjulmuttrar lug till 80 foot-pounds med hjälp av momentnyckel och uttag.
9

Tryck ner bromspedalen inifrån förarens cockpit av fordonet. Tryck ned pedalen inte mindre än tio gånger för att se till att du har en gedigen motstånd bromspedalen.
10

Lägg bromsvätska vid behov, för att fylla bromsvätskebehållaren till "FULL"-märket . Byt tanklocket när du är klar, och se till att det fäster ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59232.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.