Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger in en termostat i en PT Cruiser

Den svåraste delen av att ersätta en PT Cruiser termostat är att få tillgång till dess plats. Workspace är på en premie och den övre insugningsröret plenum måste avlägsnas. Med denna mycket arbete som krävs, är det en bra idé att inte bara byta ut termostaten, men tjänsten termostathuset, inspektera kylvätska sensor, och byt ut alla packningar också. Du behöver inte några speciella verktyg för att utföra denna uppgift. Saker du behöver
Jack
Jack står
Kylvätska dräneringskärlet
3/8-tums Hylsnyckelsats
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Jack bilen upp, står place domkraften under ramen och sänk Cruiser på läktaren. Från under bilen, öppna dräneringsventilen och tappa ur kylvätskan i ett uppsamlingskärl.
2

Ta bort de fem skruvarna som fäster den övre kammaren till den nedre grenröret. Ta bort en bakre stödbult och spjällhuset intaget slangen och försiktigt luta plenumet upp och ur vägen.
3

bort den övre kylarslangen från kylaren påfyllningsröret. Ta bort de två skruvarna som håller påfyllningsröret till termostathuset. Lossa termostaten. För att byta ut termostaten, fortsätt till steg 7. För att utföra extra kylsystem tjänsten, gå till steg 4.
4

Koppla ur kylvätska sensor som är installerad i termostathuset. Ta bort termostathuset från motorblocket genom att ta bort de tre fästbultar. Rengör höljet och ta bort den gamla packningen. Ta bort eventuellt tätningsmaterial från motorblocket.
5

Ta kylvätska sensor, rengör det och kontrollera de elektriska anslutningarna för korrosion. Byt ut den om det inte finns något tvivel om dess användbarhet. Inspektera påfyllningsröret för värme sprickor. Byt ut den om det behövs.
6

Montera nya packningar till termostathuset och montera den på motorblocket. Montera termostaten, termostathuset och övre kylarslangen. Stäng ventilen kylvätska avlopp och, medan kylaren fyllningen är lättillgängligt, tillsätt kylvätska innan du installerar plenumet. Gå vidare till steg 8.
7

Installera den nya termostaten i huset. Installera halsen radiator filler, och montera den övre kylarslangen. Fyll kylaren med ny kylvätska medan filler är lättillgängligt.
8

Installera den övre kammaren. Starta Cruiser och låt den gå i fem minuter. Kontrollera kylvätskenivån när motorn svalnar under 30 minuter och fyll kylaren och bräddavlopp behållare som behövs. Denna process säkerställer att det inte finns några luftfickor i motorn som kan leda till överhettning. Upprepa denna process innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60709.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.