Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger Bromsbelägg på en F-150

De bromsbelägg är viktiga komponenter i bilens disc-bromssystem. Ford F150 använder ett bromssystem som kräver bromsbeläggen att kontakta de broms rotorer i syfte att stoppa eller bromsa trucken. När fordonets bromsbelägg är slitna, har dynorna inte tillräcklig ytarea för att motstå den värme som alstras under bromsning, och kan leda till fel på bromsarna. Du kan ha dina bromsbelägg ändras av en professionell mekaniker vid en bensinstation, eller du kan utföra denna nödvändiga underhållet själv. Saker du behöver
Däck järn (med 13/16 "muffände) katalog Jack
Jack står
Tire block
Tvingfäste
Bromsbelägg
1/2 "skiftnyckel
9/16" skiftnyckel
Droppkar eller hink
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park Ford riktning från trottoarkanten, på en relativt plan yta, bort från passerande trafik. Placera däck block runt bakhjulen.
2

Lossa muttrarna på framhjulen med muffänden av däcket järn.

Billiga 3

Placera domkraften under främre ramen på lastbilen. Lyft Ford med domkraften och placera två pallbockar under ramarna. Fordonet ska vila på läktaren medan gott om utrymme mellan däck och vägen för demontering och montering av hjulen.
4

bort muttrarna och dra hjulen från lastbilen. Lay däcken platt nära hjulet-brunnarna. Vrid ratten åt vänster för att ge bättre tillgång till den högra bromsok bultar.
5

bort bromsok bultar på höger broms. De två bromsok bultar är på vänster sida av bromsok och kan avlägsnas med 1 /2-tums skiftnyckel. Dra bromsok från rotorn.
6

in flat skruvmejsel mellan bromsbelägg och bromsok väggar. Skjut bromsbelägg från bromsoket. Dynorna är fixerade till bromsok av tunna metall klipp som kan bändas ur bromsoket om dynorna inte lossna lätt.
7

Öppna broms-vätskan avluftningsventil. Använd en 9/16-inch nyckel för att öppna ventilen ligger nära den övre bromsok bult på bromsoket. Placera en droppskål eller hink för att fånga någon bromsvätska från ventilen.
8

Placera Tvingfäste runt bromsok kolv och den yttre kanten av den bromsok vägg. Kolven är den runda metallstycke som sticker ut från den inre väggen i bromsoket. Du måste öppna den helt för att acceptera de nya bromsbelägg. Skruva C-klämma för att pressa kolven mot sidan av bromsok. Den bromsvätska rinner ur avluftningsventilen in droppskålen nedan.
9

Skjut de nya kuddar på sidorna av bromsoket. metallclipsen kommer att glida på sidorna av bromsoket för hand.

10

Placera bromsok ljudet bromsrotorn. Byt bromsok bultar med 1/2-tums skiftnyckel. Placera hjulen på hjulskruvarna. Skruva på muttrarna för hand.

11

Avlägsna domkraften och lägre lastbilen till marken med domkraften. Dra åt hjulmuttrarna med uttaget på däck järn.
12

Tryck på bromspedalen tre gånger långsamt och håll den senaste depressionen under 10 sekunder. Lägg bromsvätska till huvudcylindern (finns under huven på förarsidan av Ford, nära vindrutan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57643.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.