Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en GMC Sierra

GMC Sierra har två olika versioner: 1500 och 2500-serien. Byta skivbromsar bak på de två versionerna är i princip samma sak med ett par små skillnader. Det finns inga speciella verktyg krävs och processen är relativt enkel. Läs vidare för att lära sig att ersätta de skivbromsar på Sierra i två timmar eller mindre. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
sluten behållare
Bil jack
Jack står
Momentnyckel
2 Inboard bromsbelägg Sida 2 Utombordare bromsbelägg
6 slitagevarnare
bromsdelar renare
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Sifon ungefär 2/3 av bromsvätska från huvudcylindern med en spruta eller sug pistol. Detta ligger under huven på passagerarsidan av Sierra. Kasta den använda bromsvätska i en godkänd behållare.
2

Höj Sierra från marken med en domkraft. Stöd bilen på alla sidor med pallbockar. Håll barn och djur ut ur området under service av bilen för att byta ut de bakre skivbromsar.
3

Lossa muttrarna på de bakre däcken med en momentnyckel. Ta bort hjulen och ställ åt sidan, uppåt, på marken.
4

Koppla bort bromsok och hänga den från bilens ram med ståltråd. Ta bort bromsok Monteringsbygel bultar från fästplattan. Glida ut bromsbeläggen sedan bort klämmorna och slänga dem.
Installation
5

Installera de nya klippen på insidan kanter bromsok monteringsfäste, och sedan bifoga det till fästplattan församling. Om du byter ut de bakre skivbromsar på 2500-serien, se till att rengöra bultgängorna med broms delar renare för att ta bort gammalt lim från limmet plåstret innan du sätter in dem.
6

Fäst ett slitage indikator till de inre pads och två indikatorer slitage till de yttre dynorna. Sätt i bromsbeläggen på bromsoket monteringsfäste. Fäst bromsok monteringsfäste bultar i styrspindeln och dra sedan åt till 148 ft lb för 1500-serien och 122 ft lb för 2500-serien.
7

Placera bromsok över bromsbelägg och anslut bultarna. Dra åt bultarna till 82 ft lb Byt däcken och lägre fordonet till marken.
8

Byt bromsvätska, och se till att fylla den till rätt nivå enligt anvisningarna. Seat bromsbeläggen genom att pumpa bromspedalen i en långsam men fast sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56943.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.