Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Caliper i en Pontiac Bonneville


Byta bromsok är ännu svårare än på andra modellbilar. Detta av två huvudsakliga skäl. Den Bonneville har upphört, och avlägsnandet och installationen varierar för sina främre och bakre bromsok. Saker du behöver
Allen /hylsnyckel
Däck järn
Jack
Pontiac Bonneville bromsok
Små gummi bitar
gummislang
Replacement packningar
Show Fler Instruktioner
bort en gammal Caliper
1

Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Avlägsna vätska till mittpunkten mellan de högsta och lägsta nivåerna om vätskenivån är ovanför denna punkt.
2

Höj och stabilisera fordonet med en pallbock lämplig för en Bonneville. Avlägsna hjulet för bromsok som måste ersättas. Skruva två av muttrarna tillbaka på rotorn för att hålla den på navet.
3

Gå till den främre parkeringsbromsen kabeln på baksidan bromsoket om detta är något du byter. Dra ner på kabeln och ta bort den från parkeringsbromsen kabelanslutning.
4

Komprimera bromsok kolv in i hålet med en C-klämma. Placera klämman över toppen av okets hus och mot den yttre bromsklossen rygg ände. Gör inte kolven resor längre än en millimeter.
5

Lossa broms slangen genom att ta bort bromsok bolt. Kasta bort de två koppar packningar. Plugga slangen och öppningen i bromsoket med gummi.
6

Lossa parkeringsbromsen fästet bromsvajern från bromsoket. Ta bort kabeln parkeringsbromsen från spaken på bromsoket medan kabeln ansluten till kabel-fästet.
7

bort bromsok, med början med pinnbultar. Denna procedur varierar beroende på en främre eller bakre oket.
Installera en ny Caliper
8

Torka gammalt fett från pinnbultar och tillämpa en ny, tunn kostnad. Smörj inte bult trappsteg, men inte heller till någon del av bromsbelägg hårdvara.
9

Installera den nya bromsok och bultar stift, med omvänd ordning som avlägsnande. För bakre bromsok, innebär detta att installera den till det övre stiftet bult och vrida ner över bromsbelägg.
10

Anslut bromsen slangen på bromsok, koppla ur alla öppningar först. Använd nya packningar med bulten.
11

Anslut alla komponenter handbromsen den bakre oket om det behövs. Detta inkluderar anslutning bromsvajern till spaken på bromsoket, till kabelkontakten
12

kabeln fästet till oket och den främre parken bromsvajern Lufta bromssystemet. Bifoga en gummislang till öppna avluftningsventilen och placera den andra änden i en behållare med bromsvätska. Har en assistent trycka långsamt på pedalen flera gånger tills all luft är borta ur systemet.
13

Ställ bromsarna när motorn är avstängd. Tryck pedalen två tredjedelar av vägen ner och sakta släppa den. Upprepa detta vid 15-sekunders intervall tills bromsarna känns fast.
14

Byt hjulet, ta bort muttrarna först som stöder rotorn på navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56902.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.