Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre skivbromsar på en Buick LeSabre

Buick LeSabre använder skivbromsar på både fram-och bakhjulen. Att ändra de bakre bromsarna är lite annorlunda än att ändra de främre på grund av några extra komponenter. Du måste ändra åtminstone bromsar på båda bakhjulen tillsammans. De måste bytas var 60.000 miles, men kan behöva bytas oftare beroende på dina körvanor. Saker du behöver
Sifon kit eller kalkon Baster
Jack står
rörtång
Momentnyckel
Mekaniker tråd
tvåpoliga nyckel eller vass tång
liten spår skruvmejsel
Bromsbelägg
Anti-squeal förening
Bricka
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Sifon ut två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern med en hävert kit eller kalkon Baster som aldrig har använts. Lyft den bakre delen av bilen på pallbockar och ta bort hjulen, lossa muttrarna med rörtång innan du lyfter bilen gör hjulen lättare att ta bort. Placera två muttrarna på på rotorn dubbar för att hålla skivan på plats.
2

Ta bort bulten och brickan som ansluter fästet kabelförläggningssystemet till bromsoket. Du behöver inte lossa kabeln, ta bort bulten ger kabeln tillräckligt slack att låta ok att flytta.
3

Använd en skiftnyckel för att ta bort den nedre bromsok bult och vrida bromsok uppåt. Håll bromsok i detta läge med mekaniker tråd och se till att det inte finns någon belastning på broms slang. Ta bort de gamla kuddar och deras anti-skallra klipp från bromsok s fäste.
4

Slå bromsok s kolven tillbaka i hålet med en två-polig nyckel eller par nål-tång. De "luckor" i kolvens ansikte måste vara vinkelrät mot en bildlig linje dragen genom bromsok s montering bulthål. Kontrollera att kolven boot ligger plant, lyft ena kanten av stöveln med en liten skruvmejsel för att frigöra instängd luft
5

Applicera anti-squeal föreningen till de nya kuddar "fästplattorna.. Installera de gamla anti-skallra klipp på bromsok monteringsfäste, se till att de sitter, och sedan installera de nya dynorna.
6

Sänk bromsok tillbaka ner på fästet. Smörj nedre fästskruven med högtemperaturfett innan du installerar den på plats igen
7

Sätt tillbaka skruven till kabeln fästet -. Använda en ny bricka - och se till att kabeln är tight. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen efter att ha bytt bromsar på båda sidor. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och tillsätt vätska om nödvändigt. Pumpa på bromspedalen flera gånger till sittplats bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57369.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.