Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera de bakre bromsarna på en 1993 Ford Aerostar Van

Ford Motor Company presenterade Ford Aerostar 1986. När 1993 Aerostar träffade utställningslokalen, var den utrustad med antingen en 3,0-liters V-6 motor eller en 4,0-liters V-6 och ett urval av tvåhjulig eller fyrhjulsdrift. De främre bromsarna på 1993 Aerostar är ventilerade skivbromsar, de bakre bromsarna på både två-hjul och fyrhjulsdrivna modeller drive är trumbromsar. Alla de verktyg som behövs för detta projekt kan hittas på en Biltema. Saker du behöver
Däck järn
2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
platt skruvmejsel
1 burk aerosol bromsrengöringsmedel spraya
Show Mer Instruktioner
1

Ta vridmomentet från de bakre hjulmuttrar klacken på Aerostar, med ett däck järn för att vända lug moturs nötter. Höj den bakre delen av Aerostar med användning av en två-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Placera pallbockar under båda ändarna av bakaxeln bostäder, strax innanför bakhjulen. Ta bort muttrarna helt från båda bakhjulen med ett däck järn och sedan ta bort bakhjulen för hand.
2

bort bromstrumman från ena sidan av Aerostar hand. Spray 1/2-can av aerosol bromsdelarna renare på hela uppsättningen av interna broms komponenter, inklusive bromsbackarna och fjädrar. Se till att du också spraya undersidan av broms komponenter, där du kommer att arbeta. Inspektera de bakre bromsbackarna. Du bör ha minst 3/16-inch material bromsback på skorna. Om du inte har rätt mängd sko material eller du märker skorna bär ojämnt, byta bromsbackar.
3

Använd en platt skruvmejsel på "star-wheel justering "eller egenföretagare justerskruv för att justera den bakre bromsaggregatet in eller ut. Att dra åt de bakre bromsarna, justera bromsen utåt. Placera skruvmejselns spets mot en av de utskjutande tänderna på stjärnliknande hjul vid botten av bromsanordningen. Tryck på hjulet så att du kan se bromsarna expanderar.
4

Vrid self-adjuster ungefär ett helt varv med en skruvmejsel. Ställ bromstrumman på bakbroms församling. Du bör ha ca 5 till 7 pounds av motstånd när man trycker på trumman till bromsaggregatet. Om du inte får något motstånd, dra trumman av och justera själv skaderegleraren 1/2-turn utåt. Om bromstrumman inte kommer att gå på alls, ta bort trumman och vrid själv skaderegleraren 1/2-turn inåt. Upprepa detta steg tills du har rätt motstånd från bromsbackarna på bromstrumman under installationen av trumman.
5

Upprepa steg 2 till 4 för att slutföra justeringen på den andra sidan av Aerostar.
6

tillbaka bakhjulen bara när man har inspekterats visuellt och kontrollerat att båda bakre trummorna stadigt pressas mot hjulnavet montering. Detta innebär att faten behöver pressas på den bakre montering så långt tillbaka som de kan gå. Montera de bakre hjulmuttrar lug och ombonad åt hjulmuttrarna med hjulet montering med ett däck järn. Höj bakre änden av Aerostar med användning av en två-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Avlägsna domkraften från under bakaxeln bostäder och sänka van till marken.
7

Dra bakhjulet muttrarna mellan 90 och 110 foot-pounds av vridmoment, med en certifierad momentnyckel och hjulmutter uttag. Gissa inte eller uppskatta det vridmoment du sätter på ett hjul lug nut, eftersom detta kan leda till att hjulet faller av under körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58962.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.