Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Insulator Spiralfjäder för en Chevrolet lastbil

De spiralfjädrar på främre hjulupphängningen med en Chevrolet lastbil stödja vikten av lastbilen och även göra det möjligt att åka upp och ner med fjädringen. Dessa spiralfjädrar har fjäder isolatorer som sitter på toppen av spolen det hindra metall fjädrarna från gnisslande mot metallfjädern koppen. Dessa isolatorer är gjorda av gummi, och de kan bryta ner med tiden. Om detta skulle inträffa kan du byta isolatorer på bara några timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
brytjärnet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Sledgehammer
ersätter spiralfjädern isolator
skiftnyckel som
låstängerna
Visa fler instruktioner
1

Park Chevrolet lastbilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen med domkraften och sätta pallbockar under ramen. Ta bort de främre däcken och lägg dem åt sidan.
2

unbolt stötdämparen från främre hjulupphängningen med 3/8-tums Ratchet och uttag, en skiftnyckel och tång låsning. Dra ut chocken ut från botten av den nedre styrarmen och lägg den åt sidan för senare ominstallation. Lyft jack upp så det är på botten av den undre länkarm.
3

skruva isär Dragstång slut och den övre länkarm från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Strike sidan av knogen med slägga för att separera knogen från de övre bärarmarna. Sänk domkraften och dra spiralfjädern från framvagnen, med ett spett, om det behövs.
4

Använd dina händer för att dra den gamla isolatorn spiralfjädern från toppen av spiralfjädern. Linda den nya spiralfjädern runt toppen av spiralfjädern med händerna. Montera spiralfjädern i suspensionen, med hjälp av brytjärnet om det behövs. Höj domkraften och skruva parallellstaget och övre styrarm i styrspindeln, med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka stötdämpare i framvagnen med låstången och skiftnyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka framhjulen. Sänk Chevrolet utanför läktarna med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61954.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.