Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bromsar på en 98 Jetta VW

Bra bromsar är en viktig aspekt av fordonssäkerhet. Bromsar långsam din Jetta med friktion som genereras genom att klämma rotorn mellan bromsklossarna. Över tiden kommer dynorna, och så småningom rotorn slits ut. Om du känner dig bekväm byte av däck, kan du byta ut bromsbeläggen på din bil, så länge nödvändiga verktyg finns tillgängliga. Även om det finns sätt att ersätta bromsbelägg utan en, med hjälp av ett speciellt verktyg för att komprimera den hydrauliska kolven under bytet process gör jobbet lättare. Du bör alltid byta bromsarna i satser för att säkerställa jämn bromsning. Saker du behöver
hjulblock
platt skruvmejsel
rörtång
Jack
stödbenet
Droppkar
Bromssystem String Cleaner Review eller tråd
Ratchet och uttag
Nycklar
Verktyg för att komprimera den hydrauliska kolven
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

blockera hjulen för att förhindra att fordonet rörelse. Parkeringsbromsen måste frikopplas vid byte bakbromsarna.
2

Ta av locket center hjulet, med hjälp av skruvmejseln. Lossa hjulbultarna, men ta inte bort dem ännu.
3

Lyft bilen tills däcket lämnar marken. Placera en pallbock där det kommer att stödja fordonet om uttaget misslyckas.
4

bort hjulbultarna och ta av hjulet från fordonet.
5

Placera dropp pan under hjulnavet och rengör området med bromssystemet renare.
6

Ta bort fästbultarna från luften deflektorskärm att förbättra tillgången vid arbete på framdäcken. Koppla bort slitagesensor, om sådan finns.
7

Ta bort de två fästbultarna från oket och lyft bromsok från rotorn. Använd sträng eller tråd för att binda upp den tjocklek, så att det inte hänger från bromsledningen. Detta förhindrar skador på bromsen linje, vilket minimerar risken för det här jobbet blir en mycket svårare en.
8

Extrahera de gamla kuddar och ta bort anti-skallra fjädrar. Håll koll på vilka pad varje vår kom från, eftersom fjädrarna är inte utbytbara.
9

Undersök rotorn för skador. Om tecken på skador förekommer, byt rotorn eller ta bort den och ta den till en butik för svarvning.
10

Skjut den hydrauliska kolven hela vägen in i okhuset, med hjälp av kompression verktyg. Se till att inte skada gummitätningen runt kolven. Om en komprimering verktyget är inte tillgängligt, trycka tillbaka kolven med en C-klämma och ett par kanal lås. Använd C-klämman för att komprimera kolven tills det blir svårt att komprimera vidare, sedan använda kanalen låser att vända kolven. Upprepa tills kolven är helt indragen. Detta är det svåraste steget
11

Installera anti-skallra fjädrar på nya bromsbelägg,. Sätter dem på plats i okhuset
12

bort. sträng eller tråd stöder bromsok, skjut bromsok på plats, med rotorn mellan bromsklossarna. Montera och dra åt skruvarna.
13

Anslut kabeln slitagesensor och installera luftriktare bostäder, om sådan finns.
14

tillbaka ratten och installera hjulbultar. Dra åt alla hjulbultar. Ta bort stödbenet och sänk bilen till marken. Slutför dra åt hjulbultar och byt centrum locket.
15

Upprepa denna process på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58237.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.