Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en bränslepump på en 2002 Kia Rio

Den 2002 Kia Rio är en ekonomisk bil som får bra gas körsträcka. En av komponenterna i bränslesystemet som hjälper till med att få den stora körsträcka är bränslepumpen monterad i bensintanken. Denna pump är avgörande för insprutningssystemet, och när det börjar att sätta ut inkonsekvent påtryckningar eller när den misslyckas helt, kommer bilen att börja ha tomgång problem eller kanske inte kunna köra alls. Fastställande av problemet innebär byte av bränslepump, vilket kan göras på ungefär en timme. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Tänger
Byte bränslepump
Byte tätningsring
Visa fler instruktioner
1

Öppna upp de bakre dörrarna och når in mellan skarven mellan den övre delen av baksätet och botten. Unbolt lägre sittdyna från chassit med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra den nedre dynan från chassit och ställa den utanför bilen.
2

Öppna gasen luckan och ta bort tanklocket. Unbolt silver lock bränslepumpen från chassit med 3/8-tums Ratchet och uttag. Koppla den elektriska anslutningen till bränslepumpen med händerna. Sätt nyckeln i tändningslåset och försöker starta bilen. Om det börjar, låt den gå tills motorn dör. Ta sedan bort nyckeln ur tändningslåset.
3

Koppla anslutningarna bränsleledningen till bränslepumpen, med hjälp av en tång. Dra sedan bränslepumpen och fästesenheten ur bensintanken. Dra beståndet tätningen från bensintanken med händerna. Ställ en ersättare tätningen på tanken, sedan installera pumpen ersättande bränsle i tanken. Återanslut bränsleledningarna till bränslepumpen, med hjälp av tång.
4

Koppla den elektriska anslutningen till bränslepumpen, med händerna. Sedan bolt silver i chassit med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka den bakre sittdyna, med spärrfunktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60586.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.