Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ford Clutch Fork Typer

Ford använder två typer av kopplingsgafflar, rocker-pivot och icke-rocker-pivot typer, med rocker-pivot varvid dominerar Ford kopplingen gaffel. Kopplingen gaffel, en tvådelad vipparm som liknar en gaffel, är avgörande för driften av kopplingen, eftersom det ingriper throw-out - eller urtrampningslager - gör det möjligt för föraren att växla smidigt. Kopplingsgafflar är inte allmänt utbytbara med skillnader i transmissionen modellen och balanshjulkåpan fastställa nödvändiga storleken kopplingen gaffel. Pivot-Type Release armkoppling Forks

svängning-typen frisättning armkoppling gaffeln är den dominerande typen av koppling gaffel som används i Ford-fordon. Denna typ används på både hydrauliska eller kabel-drivna kopplingar, med svängning på ett lager monterat på växellådans bell bostäder är dess primära funktion. På äldre modell fordon, var pivotlagret stål och erforderlig smörjning. Brist på smörjning orsakade det att bära, vilket gör kopplingen justeringar svårt. Aktuella fordon använder syntetiska lager som kräver mindre underhåll.
Icke-Rocker Arm kopplingsgafflar

icke-rocker armkoppling gaffeln är den andra typen av Ford gaffel, och Enligt Novak omvandlingar, var endast används på vissa modeller, däribland Ford Pinto. De icke-vipparm koppling gaffel svänger på balanshjulkåpan s passagerarsidan, något off till mitten av urtrampningslager. Denna typ av koppling gaffel verkar direkt, med rörelsen framåt av länksystemet för att flytta urkopplingslagret framåt. Denna typ av koppling gaffel komplicerar skiftande koppling krav, till skillnad från frisättningsreglerande armkoppling gaffel.
Koppling Fork Skillnader

Många av samma typer clutch gaffel kan inte användas på andra Ford-modeller som bell bostäder, transmission och motor modell på fordonet bestämma nödvändig storlek kopplingen gaffel. Med dessa komponenter beaktas, är ett förhållande som bestäms med hjälp av längden från svängtappslagret till kastet ut bärande center-line. Enligt Quick Time Bell Housing Application Chart, det finns många olika storlekar kopplingsgafflar, varav många hör till samma bilmodell serie. Fastställande av lämplig koppling gaffeln för Ford fordon bygger på att identifiera Ford artikelnummer, som är stämplat på kopplingen gaffel själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61885.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.