Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tjänst Trailer Lager

Cage och ras lagren har varit i ständig tjänst i över 100 år. Designen är tålig och lätt att underhålla. Med moderna smörjmedel, kan serviceintervaller nå 50.000 miles eller mer, och med vissa släp, kan detta betyda hela deras livslängd. Systemet är enkelt. Spindlar, det område där lagren rida, är svetsade till en axel. Näven innehåller lagren och är installerade på spindeln. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hammer
spårmejsel
Sidavbitare Flighter Long punch eller drift
hjullagren fett
Visa fler instruktioner
1

Jack släpet upp och placera pallbockar under ramen. Sänk ner vagnen på läktaren. Avlägsna däcket.
2

Ta bort locket stål damm som täcker lagret n mitten av navet. Använd en hammare och en skruvmejsel för att försiktigt knacka runt läppen av locket tills det unseats. Ta av locket. Med side-fräsar, ta bort sprinten som håller lagret montera. Ta slottet muttern, den platta brickan och lagret. Dra navet av axeln.
3

Avlägsna det bakre lagret från navet. Kör det bakre lagret och tätningen ur navet med en lång ort eller punsch. Den bakre tätningen är metall-klätt, betyder vilken den yttre omkretsen är tillverkad av metall för att stadigt greppa öppningen. Dessa tätningar är oftast förstörs när de tas bort och bör ersättas.
4

Rengör lagren, slottet mutter och bricka i lösningsmedel. Torka dem med en trasa. Välj en kvalitet hjullagerenheten fett. Använd inte föråldrad glidmedel. Placera en liten mängd fett i hälen på ena handen. Med din andra, knacka lätt på bärande basen i fettet. Promenera lagret i en cirkel medan du knackar tills fett sipprar ut ur buren öppningar.
5

Rengör gammalt fett från navet med en butik handduk. Rengör lopp (där lagren ride) för gropar eller ärr. Coat dessa med nytt fett. Montera det bakre lagret. Med en liten hammare, knacka lätt den bakre tätningen på plats. Promenera hammaren runt tätningen och köra det på plats jämnt. Försök inte att köra tätningen på plats om det blir spänt till ena eller andra sidan. Om det blir off-center, centrera den. Du måste köra det i öppningen jämnt eller permanent skada kan uppstå.
6

Skjut navet över spindeln. Montera det yttre lagret, den platta brickan och slottet muttern. Dra åt kronmuttern. Snurra navet som sittplats lagren i tävlingarna. Dra åt muttern. Installera en ny saxpinne och dammskyddet. Seat dammskyddslocket jämnt. Gör inte kuk dammskyddet och försöka tvinga den på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60723.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.