Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 2005 Lexus ES330

Bromsarna på 2005 Lexus ES330 är en slitage objekt som ska kontrolleras vid varje inspektion. Om bromsarna inte byts i tid, kan den semi-metalliska material slitage helt borta, lämnar ren metall. Denna metall yta kan skada rotorn genom att etsa spår i rotorns yta. Byta bromsarna är en relativt enkel uppgift som du kan fylla på under en timme, i de flesta fall. Saker du behöver
Turkiet Baster
förslutningsbar behållare
Lug skiftnyckel
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckel
Mekaniker tråd
Tvingfäste
Vridmoment skiftnyckel
DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park din Lexus ES330 på en plan, jämn plats. Öppna huven och leta reda på bromsvätskebehållaren huvudcylinder nära brandväggen på förarsidan. Använd en kalkon Baster till sifon en tredjedel av bromsvätska i behållaren. Placera vätskan i en förslutningsbar behållare och kassera det på ett miljövänligt sätt.
2

Använd en rörtång för att lossa hjulet klackarna på alla hjul. Använd en domkraft för att lyfta bilen. Ställ bilen på pallbockar placerad under bilens jack stödområden. Avsluta demonteringen klackarna och dra de främre hjulen från fordonet. Addera 3

ur de båda bultarna som håller bromsoket till rotorn med en hylsnyckel. Dra bromsok från rotorn och dra den från ramen med mekaniker tråd. Lossa de gamla bromsbeläggen från bromsoket.
4

Lägg ut en gammal bromsbelägg över bromsok kolv och bifoga en C-clamp mellan kolven och baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman för att trycka tillbaka kolven insidan av bromsok.
5

Avlägsna metall shims från de gamla bromsbeläggen och klipp dem på de nya bromsbelägg. Placera de nya bromsbeläggen i bromsoket och placera bromsok tillbaka över rotorn. Sätt tillbaka de två fästbultarna till bromsok och dra åt dem med en hylsnyckel. Upprepa proceduren på den andra framdäcket, och på de bakre bromsarna vid behov.
6

Montera hjulen på fordonet och dra åt hjulet klackarna. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Dra hjulet klackarna till 76 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Fyll bromshuvudcylindern reservoar med DOT 3 bromsvätska tills vätskenivån når "MAX" fill linje. Stäng locket på behållaren och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59202.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.