Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en tjocklek på en Nissan Sentra


Byta ett bromsok på en Nissan Sentra, eller något annat fordon, är en uppgift inte att ta lätt på. Sådant underhåll är bäst rekommenderas för en utbildad mekaniker. Om du ser att ersätta en tjocklek själv, konsultera en expert innan du tar på ett sådant jobb. Saker du behöver
Allen /hylsnyckel
Däck järn
Jack
Caliper för Sentra
Replacement brickor
Små gummi bit
Transparent vinyl rör
Bromsbelägg
Broms shims
Visa fler instruktioner
1

ta ratten bort från fordonet när det är säkert upp på stödbenet. Använd "femstjärniga" mönster för att ta bort muttrarna, ta bort muttern över från en tidigare borttagna.
2

Koppla och anslut broms slangen från oket, kasta brickorna på bultarna . Ta bort kabeln parkeringsbromsen och låset våren om det är en bakre oket. Ta bort bromsok pinnbultar.
3

bort bromsok, svänger det uppåt bort från rotorn och skjuta det loss stiftet ärmen. Ta bort elektroderna, shims och pad fjädrar.
4

Installera den nya bromsok med nya kuddar, nya shims och hållare pad. Dra åt pinnbultar till 16 fot pounds till 23 fot pounds.
5

Anslut slangen med nya brickor, dra åt flänsmuttern till 12 fot pounds till 14 fot pounds. Anslut låset våren och parkeringsbromsen kabeln tillbaka till en bakre oket.
6

Lufta bromssystemet genom att öppna avluftningsventilen och med en annan person ned pedalen för att avlägsna luft. (Använd en klar vinyl röret på ventilen.) Toppa huvudcylindern efteråt om det behövs.
7

Återkoppla hjulet och lägre fordonet. Testa bromsarna för fasthet. Gör inte så på vägen förrän de känner sig fast medan stoppas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56885.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.