Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en tjocklek på en Hyundai Sonata


Även i en lyxig bil som Hyundai Sonata, är kvaliteten på bromsarna ovärderliga. Byta en del som bromsoket är inte en lätt uppgift. Om du inte har den kunskap och skicklighet för att utföra denna operation rätt, lämna det till en expert mekaniker. Saker du behöver
Allen /hylsnyckel
Däck järn
Jack
Caliper för Sonata
Metallpackningar
Liten gummi bit
Fresh bromsvätska
transparent rör
Olja /vätska pan
Hi-Scan Pro-enheten
Visa fler instruktioner
Byta Caliper
1

bort däcket och hjulet när bilen är ordentligt höjs på domkraft. Om du ersätter en bakre oket, lossa parkeringsbromsen och blockera motsatta däcken förväg.
2

Lossa bromsslangen från oket och ta bort bromsbeläggen. Anslut slangen med en bit gummi så att smuts inte kommer in i bromsvätskan.
3

Skruva loss bromsok bultar. Tjockleken bör nu lyfta av rotorn eller fästet och glida av stiftet.
4

Installera den nya bromsok på monteringen. Fäst bultarna och dra åt dem mellan 59 foot pounds och 74 foot pounds.
5

Anslut bromsbelägg samt slang till bromsoket. Använd två nya metall packningar med slangen och vridmoment facket bulten till mellan 18 foot pounds och 22 foot pounds.
6

Lufta bromssystemet. Eftersom alla Sonatas komma med anti-lås-bromsar, är denna process mer komplicerad än med andra fordon. Addera Avluftning av bromssystemet
7

Anslut en tydlig plaströr till luftningspluggen på hjulet cylinder och sätta rörets andra ände till en klar plastflaska hälften fylld med bromsvätska.
8

Anslut en Hi-Scan Pro-enheten till datalänkanslutningen under instrumentpanelen . Följ instruktionerna på Hi-Scan-skärm.
9

Välj "Hyundai fordonets diagnos," fordonets namn och det låsningsfria bromssystemet. Välj det läge luftning, tryck sedan på "Yes" för att driva motorn pump och magnetventil.
10

Vänta en minut innan du börjar luftningsbulten att undvika skador på motorn. Pumpa på bromspedalen flera gånger, lossa luftningsskruven tills vätskan börjar rinna ut utan bubblor och stäng sedan skruven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56884.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.