Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar rotorer på en 1998 Ford F-150 4WD

F-150 var en sen ankomst till F-serien line up, eftersom det inte anländer förrän 1975-1927 år efter F-serien debuterade med F -1, F-2 och F-3. F-150 kom till raving kunder som ryckte upp halv-tons pickup i stor hast, snabbt gör det Fords bästsäljande pickup. 1998 års F-150 med fyrhjulsdrift kom standard med skivbromsar fram och bak trummor, men du kan få det med skivbromsar bak. Byte av rotorerna på 1998 F-150 fyra-wheel-drive är en enkel uppgift som de flesta helg-krigare mekaniker kan utföra. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Liten, förseglad behållare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
bungee rep
platt skruvmejsel
Momentnyckel
8-tums C-clamp
Nya bromsbelägg
1 liter DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Skruva av locket från huvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av bromsvätska med en ren kalkon baster. Överför siphoned vätskan till en liten, förseglad behållare för senare omhändertagande
2

Lossa muttrarna på hjulen du byter rotorerna på -. Främre eller bakre - med Ratchet och uttag. Lyft den främre eller bakre delen av fordonet, beroende på vilka hjul du byter ut, med en domkraft. Slide pallbockar under F-150: s ramskenor och sänka trucken på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra hjulen av lastbilen.
3

Ta bort de två bromsok-fästskruvar med en spärr och uttag. Dra bromsok uppåt och utanför sitt fäste. Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent med ett gummiband - låt inte bromsok hänga med sin slang
4

För främre bromsarna, skjut bromsbelägg ur bromsok fästet och dra dynan. tofflor - de tunna metall shims ovanför och under dynorna - från bromsok fästet. Ta bort de två Bromsokshållare fästskruvar och dra bromsok fästet från F-150: s hubb.

På bakre bromsbelägg sätter bladet av en platt skruvmejsel i ena sidan av metallen fjädern på baksidan av den yttre bromsklossen och bänd bort klämman från bromsoket. Pivot den sidan av bromsbelägg fram och ta av plattan från bromsoket.
5

Ta rotorn och dra bort navet. Om de bakre rotorn pinnar, dra gummiproppen från fästplattan och vrid parkeringsbromsen hjul sko justering nedåt med en platt skruvmejsel för att lossa på trummor, sedan tillbaka pluggen. Ställ en ny rotor på F-150: s hubb - parkeringsbromsen själv justeras på bakre rotorn på dess första engagemang
6

Ställ den gamla inre bromsklossen i den främre bromsok, så det kontakter. bromsok kolv - bakre bromsok inre bromsbelägg fortfarande är ansluten. Placera en 8-tums C-klämman över bromsok, så dess skruv del vidrör gamla bromsbelägg och den fasta delen vidrör baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman tills bromsok kolvarna rullats in helt i bromsoket. Lossa C-clamp och ta bort den och den främre bromsbelägg.

På bakre oket, greppa den inre pad och dra bort det från bromsok kolv tills fingrarna lossnar helt från hålrummet i bromsok kolv.
7

Ställ den främre bromsok fästet tillbaka på lastbilens navet och dra åt sina fästskruvar. Dra fast bultarna till 136 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Press ny platta tofflor, som kommer med de nya bromsbelägg, i den främre bromsok fästet - de är asymmetriska, så du kan bara installera dem i en riktning. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.

På de bakre bromsarna, kantar metall fingrarna på baksidan av det inre bromsbelägget upp med håligheten i bromsok kolv och trycka kudden mot kolven tills fingrarna sätet fullt ut i kolvkaviteten. Rada upp metallfjädern på baksidan av den yttre bromsklossen med fingrarna på den yttre delen av bromsoket. Tryck bromsbelägget nedåt tills metallen stukningar plats i spåren på bromsok fingrar.
8

Ställ bromsok på F-150 nav och dra åt bromsok-fästbultarna. Dra bromsok-fästbultar 21-26 fot-pounds på framsidan eller 20 foot-pounds på baksidan med en momentnyckel och uttag.
9

Upprepa steg 3 till 8 för att byta ut rotorn på andra sidan av pickup.
10

tillbaka hjulen på naven, och dra åt muttrarna. Höj lastbilen av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk pickup till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, 83-112 fot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Tryck och släpp bromspedalen upprepade gånger tills pedal känns fast. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern behållaren och tillsätt DOT 3 bromsvätska i behållaren tills den når "Max" linje. Dra huvudcylindern locket.
12

Ta gammal bromsvätska till en närliggande bil vätska återvinningscentral. Många bildelar butiker tar denna vätska kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59293.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.