Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort hastighetsmätaren från en 1968 Firebird

Hastighetsmätaren på en 1968 Pontiac Firebird är en del av kombiinstrumentet och är monterad i instrumentpanelen. Dessa hastighetsmätare är kabel driven, och på grund av att ibland den mekanism som gör att hastighetsmätaren tur kan misslyckas, vilket leder hastighetsmätaren att visa fel hastighet. Om du vill ha din hastighetsmätare repareras eller om du vill ersätta den med en ny, måste du ta bort kombiinstrumentet från instrumentpanelen, vilket skulle ta 30 minuter. Saker du behöver
kryssmejsel
1/4-tums Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set

Visa fler instruktioner
1

Unbolt kåpa under rattstången med Phillips-skruvmejsel. Dra ut askkoppen av instrumentpanelen, sedan skruva isär askkopp konsolen från instrumentbrädan med Phillips-skruvmejsel. Dra av radion rattarna för hand, sedan ta bort muttrarna som håller den på instrumentbrädan. Dra ut radion i instrumentpanelen och dra ledningarna på baksidan.
2

Unbolt handskfacket från instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet och uttag. Nå bakom klustret och ta bort hastighetsmätaren kabeln från klustret med hjälp av en skiftnyckel. Ta förarsidan övre kontakten frånluftkanal hand. Ta bort axeln strålkastare switch från instrumentbrädan med en skiftnyckel. Addera 3

Ta ut skruvarna högst upp på instrumentbrädan med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Unbolt muttern på passagerarsidan av instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Lossa skruvarna längs lastplatta längst ned på instrumentbrädan med Phillips-skruvmejsel.
4

Lossa kablarna värmereglaget från värmaren styr med hjälp av Phillips-skruvmejsel och dina händer. Skruva loss rattstången från instrumentbrädan med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag och sänk kolonnen. Nå bakom instrumentbrädan och leta reda på kretskortet på baksidan av kombiinstrumentet. Koppla ur kretskortet för hand.
5

unbolt marken bandet och kluster fästskruvarna från instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet och uttag och Phillips-skruvmejsel. Dra hastighetsmätaren och kombiinstrumentet ur instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61587.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.