Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bak Hjullager på en 2003 Accord

De bakre hjullager på en 2003 Honda Accord är en förseglad lager-och-nav kombination, som inte kan tjänstgöra på något sätt. Om dina bakhjulen börja göra ett gnisslande ljud eller om du misstänker att det finns ett problem med de bakre lagren, då hela enheten måste ersättas. Om du inte gör det, så om lagret någonsin griper upp, kanske du har en olycka. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Flatmejsel
Dead-slag hammare
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Phillips-skruvmejsel
bungee rep Sida 2 bultar, 8 mm
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement hjullagerenheten
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft upp den bakre delen av bilen med domkraft och lägg ner den på pallbockar. Ta bort de bakre hjulen med däck järn. Ställ dem ur vägen. Unbolt bakre bromsok från bakvagnen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft det rakt bakåt från rotorn och avbryta bromsok från de bakre fjädrarna använder bungee rep.
2

Skruva ur de två skruvarna som håller fast rotorn till bakfjädringen med Phillips-skruvmejsel. Skjut rotorn bort av navet. Om det inte rör sig, trär de två 8 mm skruvar i de gängade insatser i ansiktet av rotorn och dra dem nedåt med 3/8-tums Ratchet och uttag tills rotorn poppar av navet. Placera mejseln i skarven mellan ventilhatt och mitten av hjullagerenheten, och slå mejseln med hammaren för att ta bort dammskyddet.
3

skruva isär centrumbult på hjullagret med 1/2-tums Ratchet och uttag. Skjut hjullagerenheten utanför bakre fjädring spindel och kassera den. Skjut in det nya hjullagerenheten på den bakre axeln och säkra den med 1/2-tums Ratchet och uttag. Knacka lätt dammet tillbaka locket över centrum muttern.
4

Skjut de bakre rotorerna över hjulnavet och fäst den på plats med hjälp av fabrikens skruvar och Phillips-skruvmejsel. Skjut bromsoket på rotorn och skruva den på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera de bakre hjulen med däcket järn och sänka bilen utanför läktarna med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60431.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.