Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Nissan Maxima

Nissan Maxima har funnits sedan 1976. Den Maxima som vi känner den idag är faktiskt den sjunde generationen efterträdare av den ursprungliga Nissan Maxima. Om du äger en Maxima byggda efter 1989 och behöver byta rotorerna, är processen ganska mycket samma i alla årsmodeller och är ganska enkel att göra i ditt eget garage. Instruktioner
1

Köp nya rotorer på Biltema eller beställa dem på nätet för din Nissan Maxima. Plan på att ersätta alla de rotorerna på en gång för bästa bromsverkan. Det kan också vara en bra idé att installera nya bromsbelägg samtidigt att förlänga livslängden på de nya rotorer.
2

Höj din Nissan med domkrafter och pallbockar. Blockera hjulen för att förhindra att bilen rullar medan du arbetar och sedan koppla bort batteriet. Därefter dränera bromsvätska från huvudcylindern innan du börjar arbeta. Ta bort muttrarna, däck och hjul montering för att komma till bromsok. Addera 3

Lossa skruvarna tjockleken på plats och sedan glida av bromsok. Ta bort den gamla rotorn och sedan använda en fuktig trasa för att rengöra någon korrosion eller skräp runt navet.
4

Skjut den nya rotorn på plats på navet och dra åt fästskruvarna vid behov. Byt bromsok och dra åt skruvarna med en momentnyckel. Kontrollera att bromsen linjen och fackliga bult ordentligt anslutna samt.
5

Byt hjulaggregatet, däck och muttrarna. Upprepa denna process för att ersätta varje ytterligare rotor. Fyll på bromsvätskebehållaren med ny bromsvätska. Anslut batteriet, sänka bilen och sedan dra åt muttrarna på varje däck och vridmoment ned med hjälp av en momentnyckel.
6

Lufta bromssystemet för att få någon luft som kan ha fastnat i bromsledningen. Pumpa bromsarna tills pedalen är fast och sedan provkörningen din Nissan Maxima för att se till att den nya rotorn installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56991.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.