Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera Huvudbromscylinder Stötstång

Huvudcylindern tryckstången löper från huvudcylindern, genom bromsvakuumsensor booster, genom brandväggen, och fäster armen på bromspedalen. När bromspedalen trycks, är pedalen rörelse överförs till huvudcylindern, där denna mekaniska rörelse omvandlas till hydraulvätska makt, som i sin tur överförs till bromsarna. Om tryckstången inte är korrekt inställd, sedan antingen bromspedalen måste tryckas ner långt innan bromsarna börjar engagera, eller bromsarna kommer alltid att dra och kan plötsligt ta med förarens minsta beröring på pedalen. Saker du behöver
Ficklampa eller arbetsbelysning
Märkpenna Tänger
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen och tryck förarstolen så långt tillbaka som det går.
2

Tryck försiktigt på bromspedalen några gånger med handen. Notera hur långt pedalen kommer att flytta innan tryckstången börjar röra sig. Du ska känna pedalen går ner ungefär en fjärdedel till hälften av en tum innan du känner knölen av tryckstången engagerande och ett något ökat motstånd när pedalen går ner ytterligare. Detta avstånd är känt som bromspedalen Freeplay. Om den är större än avståndet som anges ovan, då är det för mycket, och om det är mindre eller obefintlig, då är det för lite.
3

Slide kroppen under instrumentpanelen, och slå upp mot toppen av bromspedalen armen. En ficklampa eller arbetsbelysning är praktiskt här. Leta reda på den gängade tryckstången som kommer ut ur en gummistövel eller metallhölje på den främre väggen av bilen och fäster på baksidan av bromspedalen armen nära toppen. Det finns en låsmutter på tryckstången vid bromspedalen slut, och ofta ett annat låsmuttern vid änden nära den främre väggen samt. Använd en markör för att göra ett synligt märke på tryckstången ungefär i mitten av den synliga delen av tryckstången. Du kommer att använda detta varumärke för att bedöma rotationen av tryckstången, så se till att du kan se det också.
4

Lossa låsmuttrarna i båda ändar av tryckstången. Ta tag i tryckstången fast med en tång för att förhindra den från att rotera medan du lossa muttrarna. Om pushrod roterar lite, återgår den till sitt ursprungliga läge med hjälp av märket som en referens.
5

Vrid tryckstången medurs för att öka pedal höjd och pedal Freeplay, och moturs för att minska pedal höjd och Freeplay. Den tryckstången kan vridas för hand eller med en tång om det behövs. Var försiktig när minska Freeplay, som den mekanism kommer att nå en punkt där pedalen inte längre sänks, men tryckstången håller på att dras ut i stället. Detta är i praktiken rör sig huvudcylinderns kolv från dess normala viloläge, och broms friktion kommer att resultera. Du kan berätta hur långt du har justerat tryckstången genom att kontrollera den relativa positionen för varumärket som du lagt på det.
6

Justera tryckstången tills pedalen Freeplay är i intervallet en fjärdedel till hälften av en tum. Försiktigt dra åt låsmuttrarna, noga med att inte rotera tryckstången medan du gör det. Testa bromsen operationen före körning normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58725.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.