Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om MAP Sensorer

De olika sensorer på en bil, inklusive MAP sensor, ge input och output till och från bilens dator (Powertrain Control Module, eller PCM). Om ingångarna saknas eller är felaktiga, kommer utgångarna att vara också fel, vilket gör bilen antingen köra dåligt eller inte alls. MAP-sensorn är en viktig givare, och om det inte fungerar, kommer bilen brukar spy svart rök ur avgasröret. Under vissa omständigheter kan det inte köras alls. Identifiering

MAP sensor är ansluten till insuget eller nära insugningsröret (beroende på bilens året, märke och modell). Det är oftast gjord av en tjock, svart plast och har vakuum linjer och en elektrisk plug-in fäst vid den.
Funktion

MAP-sensorn övervakar tryckförändringar ( vakuum) i samlingsröret. Eftersom de tryckförändringar, spänningen förändringar som genomförs av de förändringar MAP-sensor. Ju högre vakuum eller tryck är i samlingsröret, desto lägre spänning lagts av MAP-sensorn. Spänningen behandlingen går till PCM, att tala om för datorn att avancera eller fördröja tändinställningen efter behov.
Typer

Det finns två typer av MAP sensorer. Den typiska MAP-sensor avkänner tryck (vakuum) i grenröret. Den andra typen av MAP-sensorn hjälper PCM flöde uppskattning luft utöver tryckförändringar i grenröret. Denna typ av MAP-sensorn finns på fordon med hastighet densitet bränsleinsprutning. Om MAP-sensorn inte fungerar
Effekter

, kan det göra att bilen inte startar , men som sällan ses. Merparten av tiden, det orsakar tvekan om acceleration, dålig motorprestanda, dålig gas körsträcka och svart rök från avgasröret (höga utsläpp). Bilen kan fortfarande köras, eftersom PCM går in i "limp home"-läge, varvid uppskattade uppgifter i stället för de korrekta data som skickas till den av en arbetsgrupp MAP sensor.
Överväganden

Ibland när motorn tänds och visar en kod MAP sensor, kan problemet vara inte med MAP-sensorn. Problemet kan vara med dammsugarslangen kopplad till MAP-sensorn, den elektriska anslutningen, den avgasåterföringsventil (EGR) eller en dålig cranckcase evakueringsslang (PCV). När du får en kod MAP sensor, innan du byter MAP sensorn, se till att kontrollera alla dessa andra saker först.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59868.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.