Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typer av bromssystem

Fordonsindustrin bromssystemet är utformat för att minska hastigheten på en snabbrörlig fordon. De flesta av dagens bilar har hydrauliska bromssystem, som består av skivbromsar fram och antingen skiv-eller trumbromsar på bakhjulen. Ett system av rör och slangar länka bromsen vid varje hjul till huvudcylindern. Parkering bromsar, makt boosters broms och låsningsfria-system är andra bromssystem som ingår i de flesta bilar idag. Single-krets hydrauliskt bromssystem

singel-krets hydrauliska systemet består av ett system av kolvar, reservoarer och hydraulolja. Tre grundläggande komponenter i en enda krets hydraulsystem är huvudcylindern, slavcylindern och behållaren, som är sammanfogade med hydraulslang och fylld med icke-komprimerbar hydraulvätska, dvs, bromsvätska. När du trampar på bromsen, komprimera du faktiskt en liten kolv församling i huvudcylindern. Eftersom bromsvätskan inte komprimera, är trycket omedelbart överföras till slavcylindern där den färdas genom en annan Kolvaggregatet att aktivera bromsarna. Värme från bromsarna överförs tillbaka in i bromsvätskan.
Dual-krets hydrauliskt bromssystem

Dual-krets hydrauliska system brukar införlivas på high-end lyx fordon och nyare motorcyklar, i synnerhet BMW cyklar. Den tvåkretssystem består av två separata kretsar: kommandot krets, som aktiveras när du trycker på bromsarna, och en separat krets som styrs av en dator ombord. Den första kretsen sänder en signal till datorn så snart du trycker på bromsen. Datorn beräknar sedan den pålagda kraften, och tillämpar samma kraft till en hydraulpump för att aktivera bromsarna. Datorn men också beräknar bilens hastighet och andra faktorer för att bestämma den optimala bromstrycket för att hjälpa dig att behålla kontrollen över fordonet.
Brake-by-wire
< p> Brake-by-wire är ett avancerat elektroniskt bromssystem. Det är mycket lik den dubbla kretsar hydraulsystem, men istället för en hydraulisk kommando krets, använder detta system elektroniska ledningar för att kommunicera med datorn. Bromspedalen är ansluten till en apparat som mäter den elektriska resistansen och skickar en elektrisk signal till bromsen datorn. Därifrån, fungerar den precis som den dubbla kretsar hydraulsystem. De flesta brake-by-wire-system har någon inbyggd resistens mot någon drivrutin klagomål om "brist på känsla."
Anti blockerings system

Många moderna bilar har ett låsningsfritt bromssystem som består av en elektronisk styrenhet, ett hydrauliskt ställdon och hjulsensorer hastighet vid varje hjul. När du på bromsen i ett nödstopp, kommer hjulen låsa sig om det inte finns någon låsningsfria bromssystem. Låsta hjul hindra dig från att stanna bilen så snabbt, och kan leda till att du förlorar all styranordning, vilket ofta resulterar i en olycka. Låsningsfria bromssystem förhindra att hjulen låser sig genom att snabbt pumpa bromsarna så snart den upptäcker ett hjul låser sig. En dator övervakar hastigheten på varje hjul, så i de flesta fall kommer endast det hjul som är låst skall pumpas, medan den fullständiga bromstryck är fortfarande tillgänglig på de andra hjulen. Addera Effekt bromsservo

En makt brake booster-system används för att förstärka den tillgängliga foten trycket appliceras på bromspedalen för att hjälpa dig att sluta med det största fordonet. Denna booster använder vakuum kraft från motorn, som är en biprodukt av normal drift. Ventiler används för att rikta luft in i boostern, som gäller extra tryck när du bromsar. Om motorn stängs av när du kör, kommer en liten reserv av effekthöjning finnas ändå, men efter ett tag kommer det att bli svårare att bromsa.
Parkeringsbroms
< p> Parkering bromsar - även kallad handbromsen eller nödbroms - är ett system bestående av stålvajrar som styr de bakre bromsarna. Detta system är helt mekanisk, förbi det hydrauliska systemet, vilket gör det möjligt att föra fordonet till ett stopp även om de vanliga bromsarna misslyckas. Addera Air Brake Systems

Air bromssystem används i bussar, släpvagnar, lastbilar och påhängsvagnar. Många lastbilar använder tryckluftsbromsar, där en vanlig skiva eller trumma bromsen aktiveras av luft istället för hydraulolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58258.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.