Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort och ersätt Headers på en 1990 Volvo

A 1990 Volvo har ett avgasgrenrör (även kallad headers) monterad på cylindertoppen av motorn. Deras uppgift är att skicka gaserna i huvudet ut genom avgasröret, där det kommer ut ur avgasröret. Om du någonsin hitta en spricka i ett sidhuvud, måste du ersätta det med ett nytt så att du inte har ett avgassystem läckage. Detta bör ta ungefär en timme att göra ordentligt. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Replacement header
Replacement header packning
3/8-tums momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Pop huven och låt motorn svalna om Volvo har körts i de föregående två till tre timmar. Unbolt luftrenaren och luftslangar renare från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och flytta dem ur vägen.
2

unbolt EGR-ventilen pip från huvudet med en öppen -end skiftnyckel. Unbolt turbo från huvudet med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag, sedan skruva isär huvudet från cylindern värme med spärrfunktion. Dra huvudet och avgasrör bort från motorn.
3

Installera en ersättare packningen på motorblocket och installera ersättande sidhuvudet på motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Bolt turbon och EGR röret till huvudet med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

Vridmoment header bultarna på topplocket till 10-20 ft /lbs använder 3/8 -tums momentnyckel. Sätt tillbaka luftfiltret och slangar med 3/8-tums Ratchet och uttag. Starta Volvo och lyssna efter eventuella avgaser läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61731.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.