Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man rensar Varningslampor på en Ford Windstar

Check-motor varningslampa, eller någon annan varningslampa på en Ford Windstar indikerar fel eller hotande misslyckande. Det är meningslöst att försöka rensa eller stänga lyset utan att korrigera det underliggande problemet. Den kylvätska-temperatur ljus och oljetryck ljus är självförklarande, men detsamma kan inte sägas för check-motorn ljus. Detta ljus är tänkt att indikera att ett problem har uppstått i datorn drivna motorövervakningssystem. Ljuset meddelar också föraren att en kod återspeglar abnormitet har ställts in. Föraren uppmanas att dra koden och tvärhänvisa det med en kod ark för att avgöra vilka områden som problemet är i. Du behöver
kod scanner med tillhörande kod-dechiffrera blad
Visa mer Instruktioner
1

in koden-skannern plugg i onboard-diagnostik (OBD) port under vänster sida om ratten. Vrid startnyckeln till "på" läge med motorn avstängd.
2

Tryck på "Read" knappen på skannern. På bara några sekunder visas en kod om fem tecken i form av en skrivelse föregicks av fyra siffror. Stäng nyckeln off.
3

Tvärhänvisa denna kod med den kod arket som medföljer koden skannern. Det kommer att ange vilken enhet som har skadats och ge en kort beskrivning av vilken typ av fel. Till exempel, för en syresensor misslyckande, skulle det säga 02B1S2 signal av parametrar. Detta skulle innebära att syresensorn på banken 1 sida av motorn och den andra sensorn i linje ger en oregelbunden eller ingen signal. Detta problem skulle behöva utrotas för att radera koden för att stänga ljuset ute. Så länge problemet finns, kommer ljuset att lysa.
4

När du har tagit itu med problemet, slå på tändningen, tryck sedan på "radera"-knappen på skannern. Inom några sekunder skannern visar "Koder Cleared" och ljuset släcks.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60069.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.