Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Cylinder Brake master på en 1997 Montana

År 1990 introducerade Pontiac sin första minivan, Trans Sport. Detta van var till skillnad från alla andra runt, eftersom det hade en mycket flack vinkel som sprang från sin huva hela vägen upp sin vindrutan, vilket ger det en dörr-stop-liknande utseende. År 1997, omgjorda Pontiac Trans Sport, vilket ger en mer modern design. I 1997 års modell kom också om den första användningen av "Montana" namn som en trim nivå för Trans Sport. Byte av cylinder broms master på Trans Port är relativt enkel, men utför blödningen processen efteråt är ganska komplex, tack vare van intrikata låsningsfria bromsar och dragkraft kontrollsystem. Saker du behöver
Liten dräneringskärlet
Flare skiftnyckel
Clean kalkon Baster
Ren, luddfri trasa
Ratchet
Hylsnyckelsats
bänkskruvstycke med skydd gummi käke
Ny DOT 3 bromsvätska
Huvudcylinder bleed kit
Momentnyckel
Crows fot fäste
1/4-inch-diameter gummislang
Blocknyckelsats
ren, klar behållare
Ordet jack
4 pallbockar
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Tryck och Släpp upp bromspedalen fyra eller fem gånger för att blöda bort eventuell reserv vakuum i bromsförstärkaren. Håll en liten tråget under huvudcylindern, lossa broms linje-till-huvudcylinder beslag med en flare skiftnyckel och vänta på vätskan för att stoppa droppande från dem. Ta bromsledningarna från huvudcylindern.
2

Sifon ut så mycket av bromsvätska från huvudcylindern, med hjälp av en ren kalkon baster. Tryck och håll ned upplåsningsknappen på fluidnivåsensorn kabelstam på basen av huvudcylindern och dra ur selen.
3

Linda slutet av varje broms linje med en ren, luddfri trasa för att hindra föroreningar från att komma in i bromssystemet.
4

Ta bort de två muttrarna som håller huvudcylindern på bromsservon med ett Ratchet och uttag. Dra huvudcylindern från bromsservon.
Bänk Blödning Huvudcylinder
5

Ställ den nya cylindern broms master i en bänkskruvstycke med skydd gummi käken.

6

tråd bleeder rör från en huvudcylinder bleed kit i portarna bromsledningen. Snug bleeder linjer med en flare skiftnyckel. Fyll huvudcylindern till "Max" linje med ny DOT 3 bromsvätska. Böj bleeder slangar så att deras ändar är nedsänkta i bromsvätskan.
7

Använda stången metall träpinne som medföljer bleeder kit, tryck och släpp kolven på baksidan av huvudcylindern. När du trycker på och släpper kolven, titta slangen slutar i bromsvätskan. Pumpa kolven tills inga luftbubblor kommer från nedsänkta ändar avluftningsskruvarna slangarna.
8

Ta bleeder slangarna från huvudcylindern och torka upp vätskespill med en ren, luddfri trasa. Dra åt locket på huvudcylindern. Ta huvudcylindern från vice.
Installation
9

Guide huvudcylindern på sina monteringstapparna på bromsservon och hand-tråden muttrarna. Avlägsna kläder från bromsledningarna. Tryck bromsledningarna i sina respektive portar i huvudcylindern - linjerna är hårt bildas för att förhindra felaktig anslutning. Thread bromsledningen rördelar bara några varv för hand.
10

Dra huvudcylindern nötter till 20 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Dra åt bromsslangar till 15 foot-pounds med en momentnyckel och kråkor fot fäste.
11

Lufta bromssystemet. Addera bromsluftning
12

Hitta låsningsfria bromsar modulatorn till förarsidan av huvudcylindern. Tryck en slang 1/4-inch-diameter gummi på avluftningsventil - 1/4-tums metall ventilen - på baksidan av ABS-modulatorn. Ställ den fria änden av slangen i en ren, klar och häll ny DOT 3 vätska i ren, klar behållare fram till slutet av slangen är nedsänkt.
13

Lossa bakre avluftningsventilen på ABS-modulator, med en kombination skiftnyckel, och instruera en assistent för att trycka på bromspedalen sakta till golvet. Titta efter luftbubblor att komma från den nedsänkta änden av slangen. Dra åt avluftningsventilen och instruera assistenten att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från ABS-modulatorn.
14

Upprepa steg 1 och 2 på framsidan avluftningsventilen på ABS-modulatorn.
15

Ta bort 1/4-tums gummislang. Fyll på huvudcylindern till "Max" linje med ny DOT 3 bromsvätska.
16

Lokalisera antisladdsystem modulator, den hydrauliska delen på framsidan förarsidan av motorrummet. Avlägsna skruven säkra TCS modulatorn till sin konsol, med ett Ratchet och uttag och dra TCS modulatorn bort från fästet för att se över avluftningsskruvarna ventilerna.
17

Tryck 1/4-inch- diameter slang på förarsidan avluftningsventilen på TCS modulatorn och ställa den andra änden av slangen i ren, klar behållare, så i slutet av slangen är nedsänkt i bromsvätskan. Lossa avluftningsventilen och instruera en assistent att trycka på bromspedalen till golvet långsamt. Titta på nedsänkta änden av slangen för bubblor. Dra åt avluftningsventilen och berättar assistenten att släppa pedalen. Upprepa detta steg tills inga bubblor kommer från slangen.
18

Upprepa steg 6 på passagerarsidan avluftningsventil.
19

Hand-gänga TCS modul-till- bulten för att hålla modulen på plats. Ta 1/4-tums gummislang och fyll på huvudcylindern.
20

Refill huvudcylindern till "Max" nivå med DOT 3 vätska.
21

Lyft den bakre delen av Montana med en domkraft och skjut jack står under dess bakre fjädring tvärbalk. Höj framsidan av van från marken med en domkraft och skjut pallbockar under Montanas hjälpramen. Sänk framsidan av van på pallbockar.
22

krypa under bilen, så du är precis bakom det högra bakhjulet. Hitta avluftningsventilen nära toppen av bromsoket och tryck 1/4-inch-diameter slangen på avluftningsventilen. Ställ den fria änden av slangen i rena klara behållare med Dot 3 bromsvätska, dränka änden av slangen i vätskan.
23

Lossa avluftningsventilen och instruera din assistent att trycka på bromsen pedalen i golvet långsamt. Titta på änden av slangen i vätskan innehåller luftbubblor. Dra åt avluftningsventilen och berättar assistenten att släppa pedalen. Upprepa detta steg tills ingen luft kommer från slutet av gummislang. Vänta fem sekunder mellan varje upprepning.
24

Refill huvudcylindern till "Max" nivå med ny DOT 3 bromsvätska.
25

Upprepa steg 11 till 13 på de återstående tre hjulen i följande ordning: vänster fram, vänster bak och höger fram
26

Höj framsidan av van av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften.. Sänk van till marken. Upprepa detta steg på baksidan av van.
27

Upprepa steg 1 till 7 för att blöda ABS och TBS-moduler. Dra åt TBS modul-till-bulten med en spärr och uttag.
28

Ansök normalt bromstrycket på bromspedalen. Om bromspedalen känns mjuk eller svampig, fortsätt till nästa steg. I pedalen känns normal, fortsätt till steg 19.
29

Starta motorn och låt den gå i minst 10 sekunder, inte flytta fordonet eller tryck på bromspedalen. Stäng av motorn. Upprepa detta steg fem gånger för att få bort eventuell luft i bromssystemet, sedan upprepa steg 10 till 17.
30

Ta all gammal bromsvätska till en begagnad bil vätska återvinnare för bortskaffande.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59328.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.