Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en '98 Plymouth Breeze

1998 års Plymouth Breeze är utrustad med bromsbeläggen på framhjulen och skor broms på bakhjulen. Den Plymouth Breeze kan komma till en trygg och säker stopp genom att bromsklossarna till sidorna av broms rotorer. Denna process sker när föraren applicerar bromspedalen. Cylindern insidan av bromsoket komprimerar inre och yttre bromsbelägg till de inre och yttre sidorna av bromsrotorn som hjulen vänder. Friktionen från dynorna mot rotorn är vad stoppar 1998 Plymouth Breeze. Saker du behöver
Lug nut Tool Review Ordet jack
Safety står
1/2-tums spärrnyckel
Metric Hylsnyckelsats
Liten brytjärnet
Mechanics tråd
C-clamp
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Drive 1998 Plymouth Breeze till en säker arbetsplats med en jämn yta och stäng av motorn.
Sida 2

Lossa varje tappmuttem från framhjulen med en klack mutter verktyg, men ta inte bort muttrarna.
3

Gå runt bilen för att göra Se till att marken är nivån hela vägen runt bilen. Sedan, palla upp framsidan av Plymouth Breeze. Så snart den främre delen av bilen är tillräckligt hög, placera två pallbockar under främre sidostyckena på båda sidor av Breeze. Placera säkerheten står nära till framhjulet fack så att varje säkerhet står jämnt kan hålla vikten på 1998 Plymouth Breeze. Sänk bilen till säkerheten står och lämnar ordet jack upprätt.
4

Ta bort muttrarna med tappmuttem verktyget och plats på ytan nära arbetsområdet. Dra hjulen av och placera dem platt ner.
5

Leta bultarna glidstiftet på baksidan av bromsoket på förarsidan. Det finns två glidstiftet bultar som håller oket i fästet. Ta båda bultarna glidstiftet genom att vrida bultarna moturs med Ratchet och en metrisk socket. Dra åt bultarna ut på baksidan av bromsok och placera dem på ytan nära arbetsområdet.
6

Skjut bromsok utanför bromsrotorn. Om bromsok har fastnat eller tight, använd små spett för att bända övre och nedre delarna av bromsoket från bromsskivan. Skjut spett mellan okhuset och bromsrotorn. Bänd bromsok fram och tillbaka tills det är löst.
7

Häng bromsoket till styrspindeln sitter bakom hjulnavet montering med mekanik tråd eller ett bungee rem. Detta kommer att hålla bromsok från bromsvätska linjen.
8

bort bromsbeläggen från bromsoket genom att lossa de små bultar på varje ände. Skruva med Ratchet och en liten metrisk socket.
9

Dra gamla bromsbelägg ur bromsoket. Skjut sedan Tvingfäste insidan av bromsok med den justerbara stången mot bromsok cylindern. Vrid Tvingfäste medurs för att komprimera bromsok cylindern tills den är jäms med cylinderhuset. Ta bort C-klämman.
10

Placera de nya bromsbeläggen i bromsoket. Rada upp nya bromsbelägg fram med bultar, dra sedan åt skruvarna ordentligt så att bromsbeläggen är fastsatta på insidan av bromsok. Ta bort kabeln från bromsok och skjut tillbaka den på sidan av rotorn. Skruva bultarna glidstiftet tillbaka i den bakre delen av bromsok och dra åt med Ratchet och uttag. Sätt tillbaka däcket på med muttrarna och dra åt muttrarna.
11

Nu byter bromsbelägg på passagerarsidan, upprepa stegen ovan. När det är klart jack upp den främre delen av bilen och dra säkerhet sticker ut. Sänk Plymouth Breeze och dra ut kontakten.
12

Dra runt motorn och trampa på bromspedalen några gånger. Detta positionerar den nya bromsbelägg rätt avstånd från sidorna av bromsrotorn. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58170.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.