Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man demontera drivaxeln från en 2000 Tundra

I en bakhjulsdriven bil som 2000 Toyota Tundra, sänder sändningseffekten till bakaxeln via drivaxeln. Denna drivaxeln har U-fogar på vardera änden som tillåter drivaxeln att röra sig upp och ner med fjädring. Med tiden de kardanknutar slitas ut och måste ersättas. Att ersätta U-fogar, måste du ta bort hela drivaxeln. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
skiftnyckel satt
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Palla upp Tundra, ställer den på pallbockar i alla fyra hörnen. Kontrollera tundrans rambalkar sitter säkert på pallbockar innan du kryper under den.
2

Placera tråget under det område där drivaxeln ansluts till baksidan av sändningen. Sedan skruva isär den bakre änden av drivaxeln med hjälp av en skiftnyckel. Dra drivaxeln från axeln med händerna och låt axeln vila på marken. Om du har en tvådelad drivaxel som de hittade i vissa lång hjulbas pickups, skruva isär den centrala bäraren lagret (eller svänglagret) från ramen med en 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Sida 3

Håll drivaxeln mot slutet bredvid transmissionen, och dra drivaxeln ur i slutet av sändningen. Placera drivaxeln på marken, sedan snabbt stoppa en trasa i slutet av sändningen för att bromsa eller förhindra ytterligare transmissionsolja läcker från baksidan av huset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60325.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.