Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Brake Rotor på en 2003 Dodge Ram 2500

I 2003 Dodge Ram 2500 pickup är tillverkad med en rotor och bromsok bromssystemet konstruktion, som använder hydraulisk vätska till smörgås en rotor mellan två dynor via ett bromsok kolv. Rotorn i detta system är känsligt för värme-och skräp, och kommer att behöva ersättas när den misslyckas. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta denna rotor i ca 30 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Höj lastbil på en domkraft och placera ramen på en pallbock för stöd .
2

Ta av hjulet genom att vrida lug moturs nötter. Förvara hjulet från trucken. Addera 3

bort bromsoket genom att vrida de bakre bromsok bultar i moturs riktning. Tjockleken kommer att glida av rotorn, eller kan man försiktigt knacka eller pried bort med en skruvmejsel. Tjockleken kan vila på styrarmen i baksidan av bromsarna, men bör inte tillåtas att dingla med linjerna gummi broms.
4

Avlägsna rotorn djurhållaren klipp på framsidan av navet, om tillämpligt, genom att vrida dem i moturs riktning eller att skära av dem. Centret navmuttern kan slås ut med en stor hylsa eller skiftnyckel. Ta bort den från navet, eller knacka försiktigt på den tills den är fri
5

Pull på rotorn. År av försummelse kan ha fastnat rotorn från överhettning, eller rost kan ha trängt centrum ringen.
6

tillbaka rotorn och tryck på navet. Dra åt muttern centrumnavet genom att vrida den medurs. Vissa modeller har en sprint på denna mutter, och ett färskt bör användas.
7

Byt bromsok (med nya kuddar) genom att föra in den på rotorn. Det kan vara nödvändigt att fixed huvudcylindern och tryck bromsok kolvarna i att få tillräckligt med spelrum för rotorn. När den är på plats, dra åt de bakre bromsok bultar i medurs riktning. Recap huvudcylindern efter bromsok är monterad, kontrollera dess fyllnadsgrad.
8

tillbaka hjulet och dra sina muttrarna medurs, i ett alternerande mönster.
9

Sänk bilen från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57371.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.