Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2000 Jeep Grand Cherokee

Den 2000 Jeep Grand Cherokee har alltid presenterat bromsar skivor fram som anställer bromsbelägg och rotorer. Det kan också innehålla skivbromsar bak eller bak trumbromsar. De främre bromsarna kräver oftast mer frekvent utbyte eftersom de ger upp till tre gånger mer bromskraft för fordonet än de bakre bromsarna gör. Men i fall du behöver byta de bakre bromsbeläggen också, är förfarandet mycket lik ersätta de främre bromsbelägg. Saker du behöver
bromsvätska sugpump
Wheel kil
Hjulmutter remover /däck järn
Jack
Jack står
Spårskruvmejsel
6-tums C-klämma
Box-end skiftnycklar
Caliper hängare
Replacement pad ställa
Visa fler instruktioner
1

bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med bromsvätska pumpen när du har parkerat Grand Cherokee på en asfalterad, plan yta. Släng vätskan.
2

Dra åt parkeringsbromsen och lägg ett hjul kil bakom en av de bakre däck för extra stabilitet.
3

Lossa framhjulet nötter med en remover eller däck järn. Bara lossa dem ca 1/4 varv vardera.
4

Lyft SUV och stödja den på pallbockar placerad under främre rambalkar. Slutför bort de lossade hjulmuttrarna och ta bort däcken.
5

bända försiktigt bort den yttre dynan hållarfjädern med en spårskruvmejsel. Bänd bort det från sidan först för att avsätta den från hålet i okhuset, sedan bända om utanför den främre ytan av tjocklek. Det spelar ingen roll om du försöker bända bort toppen eller botten först. När ena sidan är gratis, kan du enkelt ta bort den andra sidan av handen.
6

Placera C-klämman över bromsoket så toppen av klämman är på inombordsmotorer okhuset och skruvänden av klämkontakter fästplattan av den yttre dynan. Dra åt klämman tills bromsok kolv helt komprimerar. Ta bort klämman.
7

bort både övre och nedre bromsok bultar med en box-nyckel.
8

Ta bort bromsok och stoppningselementet från knogen och rotorn och hänga den på ett bromsok hängare till spiralfjädern att förhindra skador uppstår på gummi broms slang.
9

Bänd utombordaren pad kvarhållningsflikar utanför huset av bromsok ta bort och sedan dra inombords bindor rakt av bromsok kolv. Den inre pad har Låsfjädrar håller den på plats till den ihåliga kolven.
10

Installera den nya kuddar. Sätt inombordsmotorer pad i bromsoket kolven först och därefter den yttre dynan till det yttre okhuset. Omvänd resten av proceduren för att installera. Var noga med att smörja släta delen av bromsok bultar med silikon levereras i ask med kuddar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57645.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.